articolul anterior articolul urmator

Nu despre caricaturi este vorba

6
14 Jan 2015 21:09:04
Mircea Vasilescu

6 Comentarii

Popescu Anton
14.01.2015, 22:27:10

Da, domnule Vasilescu, ati atins esentialul:daca renunti la o picatura de libertate s-a dus totul naibii.Adica daca iei "masuri" . Daca nu le ei vei avea in continuare atentate dar macar poti sa spui, da domne a meritat sa patim asta, viata merge mai departe. Si pe urma ce lovitura mai mare s-a putut da nemernicilor decat ca un tiraj imens din Hebdo Charlie s-a vandut ca painea calda in doua ore extrem de matinale. Iata de ce nu trebuie sa actionam prin restangerea unor drepturi castigate in atatia ani. Megem mai departe cu ei de gat. Numai indarjirea noastra de a continua ii poate deconcentra, ii poate clatina.Poate ca Guantanamo sau alte actiuni mai dure nu sunt chiar de lepadat, desi si aici sunt "critici, umanisti. Poti folosi si caricatura dar si oprirea lor cu forta. Lupta este dura si de durata dar, in numele a ceea ce suntem acum, trebuie sa continuam.

+6 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
14.01.2015, 23:35:25

"Nu despre caricaturi este vorba" Categoric ca nu despre caricaturi (ca provocare) e vorba..! Cand au doborat cele doua WTC ucigand mii de oameni nevinovati, au facut-o din cauza unei caricaturi..? Cand au aruncat in aer un tren in Spania (ucigand si multi romani), ii provocase cineva cu caricaturi..? Cand au terorizat Londra, s-a intamplat tot din cauza unor provocari..? Teroristii arabi sunt doar niste criminali, niste ucigasi cu sange rece, care pretexteaza sacralitatea unor simboluri sau personaje religioase, pentru a semana teroare, pentru a intimida si, mai ales (atentie mare acum..!), pentru a oferi satisfactie coreligionarilor lor musulmani, a caror educatie si cultura sunt strict construite pe fundatia..religioasa a Islamului, atat in familie cat si in moschei. Si in niciun caz nu trebuie mai facuta greseala separatii islamulului de fundamentalismul islamic..! Fundamentalismul islamic sustine prin actele lui de teroare asa zisul Islam moderat, oferindu-i "eroi" (teroristi fanatici care merg pana la sinucidere), iar Islamul moderat ofera ideologia si baza de selectie a acestor "eroi", practic niste ucigasi psihopati. Si cand te gandesti ca se mai gasesc unii "umanisti", "logicieni" si chiar dintre cei care se declara "buni crestini" , sa justifice odioasele maceluri la care se dedau teroristii arabi..! Sa justifice reactiile demente ale unor pshiopati, care, din cand in cand, pun de-o casapire in lumea libera si civilizata, pretextand provocari la adresa Islamului..! Musulman sa fii si tot iti vine sa te..crucesti, cand dai peste..cugetatori de genul asta..! Am sau n-am dreptate, d-le Mircea Vasilescu ?

+2 (12 voturi)
wender armand
15.01.2015, 19:09:11

Hai sa ne imaginam ça D-zeu a aparut in dormitorul lui Adolf Hitler in noaptea intre 30 -31ianuarie 1933 cu urmatoarea propunere care bine inteles nu o putea refuza : uite Adolf ,ai devenit conducatorul Germaniei, stiu ça ai planuri de a recupera teritoriile pierdute in razboiul mare,si ai planuri si despre o mica minoritate de cam vreo 2% de cetateni germani evrei si mai departe vrei sai eliminezi de peste tot in Europa. Poti sa continui cu acest plan Adolf,dar sa stii ca in locul lor Eu iti aduc in Germania cel putin 8% de musulmani,in Franta 10%,in Belgia 30%.Europa se va fi plina de ei peste tot. Adolf,tu pe evrei ii cunosti;asa ca o sa-ti spun ceva despre musulmani : la ei a primi noi musulmani e ok, dar cine vrea sa treaca la o alta religie i-si pericleaza viata,asemenea cu o femeie care e in legatura cu un barbat din alta religie;pe de alta parte barbatii musulamani au libertatea de a avea una si mai multe la acelasi timp chiar daca legea germana nu permite.In relativ scurt timp vei vedea visul tau de a pastra o natie pura ,prabusit.Din cele trei religii mari,Judaism,Crestinism si Islam,numai ultima de la bun inceput a pornit pe cale de rasboi: mai intai intre musulmani arabi condusi de Mohamed si arabi pagani,care sau macelarit unul pe altul pana cind islamistii au iesit victoriosi si pe restul i-a fortat sa capete"singura religie" Dupa acea, islamistii au iesit sa cucereasca restul lumii profitand ca putrile mari imperiile bizantina si persiana sau epuizat prin lupte intre ele.Pana in ziua de astazi ei cred ca singura pace posibila se poate indeplimi numai sub Islam.Asa Adolf vei avea un mare concurent.Acum Adolf fat-i alegerea : te lasi de "problema ecreiasca " ori vei primi "problema musulmana".

-3 (3 voturi)
rolari
15.01.2015, 19:25:14

Amice autor suferi de scen-artrita ? Unii ca tine il torpileaza pe Ponta, ca peste facultate a mai vrut si un doctorat. Voi ziaristii ce dreacului de scoala aveti, de pareti asa cum sunteti ?!

-1 (5 voturi)
ERTEP ESCUGRIGOR
15.01.2015, 21:52:54

EXACT, domnule Vasilescu ! ci vorba este tocmai despre TERORISMUL INTELECTUAL (cel mai diabolic !) dibaci, subtil, vechi, cu siguranţă, cel puţin de cînd intelectualii au apărut ca „specie” şi despre care Nimeni nu pomeneşte Nimic, TOATĂ lumea TACE, vorbind „intelectual”, despre toate celelalte, despre orice !

+2 (4 voturi)