Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Nu mai e începutul sfârşitului. E Sfârşitul

26
11 Aug 2018 10:56:04
Horia Blidaru
Nouă, românilor, nu ne mai rămâne decât o singură opţiune: pe baricada libertăţii. Până la capăt! FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nouă, românilor, nu ne mai rămâne decât o singură opţiune: pe baricada libertăţii. Până la capăt! FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Represaliile antidemocratice de la Bucureşti trebuie urgent pedepsite penal şi politic. Violenţa jandarmeriei împotriva cetăţenilor este inadmisibilă într-un stat de drept, membru al UE. Cei vinovaţi de sălbăticia antidemocratică trebuie să plătească nu doar cu funcţiile, ci şi cu propria libertate.

Bilanţul sinistru al reprimării sălbatice a protestului paşnic de la Bucureşti este de 440 de răniţi, dintre care 65 au fost spitalizaţi. Demonstranţi paşnici şi jurnalişti care doar îşi făceau meseria au fost gazaţi şi bătuţi fără discernământ de o jandarmerie care s-a umplut de ruşine, la ordinele brutale ale unui regim decis să calce în picioare democraţia şi drepturile omului. De aseară, România e alături de Belarus, Rusia şi Turcia.

UE şi SUA au datoria să intervină ferm pentru stoparea în faşă a autoritarismului neocomunist ce se instaurează la Bucureşti. Iar nouă, românilor, nu ne mai rămâne decât o singură opţiune: pe baricada libertăţii. Până la capăt!

Demisia guvernului Dăncilă este condiţia esenţială şi urgentă a salvării democraţiei şi a privării satrapului dunărean şi a camarilei sale primitive de instrumentele represiunii. Se impune tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi de înăbuşirea cu bestialitate a protestelor paşnice: de la jandarmii implicaţi şi comandanţii lor care au încălcat legea, până la iresponsabilii politici care au ordonat reprimarea din Piaţa Victoriei.

Protestele trebuie să continue până la căderea şi pedepsirea capilor acestei guvernări nelegitime şi abuzive.

Societatea românească are nevoie ca de aer de revenirea la lege şi democraţie. Impunitatea nelegiuiţilor care cred că pot face orice cu acest popor trebuie să ia sfârşit.

Preşedintele Iohannis are datoria să acţioneze imediat în temeiul atribuţiilor sale constituţionale de reprezentant al statului român, garant al unităţii ţării, comandant al foţelor armate, preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi mediator între puterile statului, precum şi între stat şi societate, astfel cum acestea sunt prevăzute în art. 80 şi 92 din Constituţie. Este ultimul resort instituţional înainte de prăbuşirea ţării în dictatură.

Dreptul cetăţenilor la liberă exprimare este fundamental pentru existenţa unei democraţii. Acest drept a fost câştigat de români cu preţul sângelui în decembrie 1989. Dreptul la protest paşnic nu poate fi călcat în picioare de o clică de mizerabilă factură ceauşistă. Preşedintele României are obligaţia de a fi alături de popor, în stradă, pentru apărarea democraţiei. Protestele trebuie să continue până la căderea şi pedepsirea capilor acestei guvernări nelegitime şi abuzive.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

of of
11.08.2018, 11:41:43

Protestul era pentru o justiție independentă, nu pentru legi de protecție a infractorilor.

+12 (14 voturi)
Camelian Propinatiu
11.08.2018, 12:49:55

Vasăzică, ostilitatea juridică faţă de probele video cu mobilul nu se referea doar la hoţul intrat la tine în casă!

+6 (10 voturi)
cosmic
11.08.2018, 15:38:08

diseara ar fi bine ca toata lumea sa merga in piata vicoriei

+8 (10 voturi)
herr v.5.02
11.08.2018, 11:56:17

Un articol radical. Taie in carne vie. Perfect !

+11 (17 voturi)
Utilizator Adevărul
11.08.2018, 14:07:32

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările