Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador al SUA la Bucureşti, amânată din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Comisia de Politică Externă a Senatului SUA a amânat aprobarea numirii lui Adrian Zuckerman ca ambasador în România, pe fondul acuzaţiilor de hărţuire sexuală, potrivit unui document oficial al comisiei.

senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a anunţat în 25 iulie că el şi colegii din comisie au aprobat 13 nume de ambasadori propuşi de Casa Albă, dar au decis amânarea numirii lui Adrian Zuckerman şi a altui nominalizat, scrie G4media.

Menendez a anunţat că a cerut Casei Albe verificări suplimentare pentru Zuckerman, prin intermediul Diplomatic Security (serviciu specializat din cadrul Departamentului de Stat – n.red.).

Reamintim că Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România a fost dat în judecată în 2008 pentru hărţuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicaţia Rawstory.com în septembrie 2018.

Potrivit publicaţiei, Ferrauiola l-a acuzat pe Zuckerman că a obligat-o să se uite la fotografii cu femei dezbrăcate şi că îi cerea detalii despre viaţa personală şi sfaturi pentru întâlniri amoroase. De asemenea, printre acuzaţiile secretarei s-au numărat ”numeroasele gesturi cu tentă sexuală” făcute de Zuckerman la adresa femeilor de la firma de avocatură, avansurile agresive la adresa sa şi faptul că le-a spus celor din birou că ea este însărcinată cu copilul lui.

Pe 25 iulie 2018, preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat pe avocatul Adrian Zuckerman pentru postul de ambasador în România, potrivit unui comunicat al Casei Albe. Adrian Zuckerman a emigrat din România împreună cu familia la vârsta de 10 ani, arată comunicatul Administraţiei Trump. Vorbeşte fluent limba română.

Zuckerman, specialist în tranzacţii imobiliare şi partener în biroul din New York al firmei de avocatură Seyfarth Shaw. El îl va înlocui pe actualul ambasador, Hans Klemm, dacă trece de votul Congresului SUA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite