O primă arestare în cazul poluării masive din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe  2 martie 2020 aerul a fost greu de respirat în Capitală Inquam Photos / Octav Ganea
Pe  2 martie 2020 aerul a fost greu de respirat în Capitală Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat a fost arestat în ancheta deschisă după polarea masivă din Capitală. El ar avea legătură cu o companie de salubritate care a fost verificată, în urmă cu câteva zile, de poliţişti, procurori şi de specialiştii Gărzii de Mediu.

Anchetatorii susţin că firma care strângea gunoaie din Sectorul 1 le-ar fi aruncat în râul Argeş sau le-ar fi îngropat în zone din Ilfov şi Giurgiu. Conform unor surse, compania vizată în acest dosar este Ecogreen Construct care a fost înfiinţată în anul 2009 şi care are sediul în Adunaţii Copăceni. Compania respectivă are ca obiect de activitate tocmai colectarea de deşeuri nepericuloase. Cu 37 de angajaţi, Ecogreen Construct are o activitate destul de bogată în domeniu. Concret, conform datelor deţinute de Ministerul Finanţelor, în 2018, firma a avut o cifră de afaceri rezonabilă, de 6.309.502 de lei şi un profit 2.294.458 de lei. 

În acest dosar, poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au făcut, marţi, nouă percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

"În cursul anului 2019, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au declanşat verificări cu privire la activitatea unor persoane fizice şi juridice despre care existau indicii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, inclusiv supravegherea acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, precum şi acţiunile întreprinse de brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului şi deversarea, emiterea sau introducerea cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu a unei cantităţi de materiale în aer sau sol care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 101/2011 rep. pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului", arată sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite