O corvetă românească participă la exerciţii în Marea Neagră cu o navă de patrulare şi două avioane de vânătoare din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” are în dotare mai multe tipuri de armament FOTO Forţele Navale Române
Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” are în dotare mai multe tipuri de armament FOTO Forţele Navale Române

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” a plecat, din Portul Militar Mangalia, pentru a executa, în această săptămână, o serie de exerciţii în comun, în apele internaţionale ale Mării Negre, cu nava de patrulare ucraineană „Starobilsk”.

Marinarii militari români şi ucraineni participă la exerciţii comune de monitorizare a traficului naval, precum şi de respingere a unui atac aerian, alături de două aeronave ale Forţelor Aeriene Ucrainene. 

„Activitatea are ca scop principal dezvoltarea nivelului de instruire şi de interoperabilitate al militarilor celor două state partenere şi riverane Mării Negre”, arată Forţele Navale Române într-un comunicat.

Cooperarea dintre forţele navale române şi ucrainene a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instrucţiei pe mare, prin desfăşurarea de exerciţii comune, în mediul de acţiune terestru şi lagunar din zona Deltei Dunării, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, prin dezvoltarea unor parteneriate educaţionale, care cuprind schimburi de studenţi şi elevi militari din cele două ţări.

Operată de 91 de militari

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”, care are numărul de bordaj 265, a intrat în servciul Forţelor Navale în anul 1996. Are o lungime de aproape 100 de metri şi este propulsată de patru motoare a câte 3.285 cai putere. Nava este operată de 91 de marinari militari şi dispune de o  instalaţie artileristică, calibru 76,2 mm, 4 instalaţii artileristice, calibru 30 mm, 2 instalaţii lansare torpile antisubmarin, calibru 533 mm, 2 instalaţii lansare proiectile bruiaj pasiv, 2 instalaţii lansare bombe antisubmarine, 2 instalaţii lansare bombe reactive şi 3 sisteme radar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite