UPDATE Sociologii susţin că societatea românească de azi este una anomică, destructurată, lipsită de cărămizi de bază.

„E o societate bolnavă! Cu toate acestea, infracţionalitatea nu va dispărea niciodată, totul e să menţinem un nivel maxim acceptat, ceea ce în România nu se întâmplă. E clar că suntem o societate în curs de dezvoltare, iar întărirea siguranţei publice nu ar însemna neaparat mai multă siguranţă pe străzi”, a explicat sociologul Mihail Carp.

UPDATE Potrivit unui comunicat de presă emis de trustul Lagardere, (care include EuropaFm, Radio 21, Smart Fm şi VibeFm), acesta este al doilea caz în decurs de o lună în care o jurnalistă este agresată în public. 

Suntem consternaţi să descoperim că această odioasă întâmplare a fost posibilă pentru că, în plină zi, la ora 16, pe un bulevard central al Capitalei, între zona Perla şi Lacul Floreasca, trecătorii au asistat impasibili la agresarea unei femei, care a fost ameninţată cu un cuţit în zona feţei că îşi va pierde ochiul dacă strigă după ajutor. Deşi colega noastră plângea, era în mod evident ameninţată şi a fost împinsă sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgenţă 112. Constatăm cu mâhnire că, din cauza pasivităţii opiniei publice, suntem tot mai des martorii unor atrocităţi de stradă.

Nu este pentru prima dată când una dintre colegele noastre este agresată în plină stradă. În urmă cu trei săptămâni, o altă colegă a fost atacată în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, dar, din fericire, a scăpat nevătămată fizic.

În cazul nefericit în care există şi alte victime, facem apel şi către acestea să anunţe autorităţile. Este un prim gest pe care îl putem face pentru a sprijini prinderea acestor indivizi scelerati şi un prim pas pentru a împiedica repetarea unor drame”, arată oficialii trustului de presă.


Parcul aflat la intersecţia Şoselei Ştefan cel Mare şi strada Dorobanţilor în care a avut loc violul FOTO Marian Iliescu


Ancheta poliţiştilor este în desfăşurare, aceştia fiind ajutaţi şi de imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă.

„Anchetatorii se ocupă cu vizionarea imaginilor surprinse de camerele din zonă. Se vede clar că individul o ameninţă cu un cuţit şi o ia cu forţa, târând-o prin boscheţi până pe malul lacului Floreasca, acolo unde a violat-o. Femeia a depus plângere la Secţia 1 Poliţie şi a declarat că nu îl cunoaşte pe violator“, au declarat pentru adevărul.ro surse din cadrul anchetei.

Moise Guran: România anilor 2013 - un viol la 10 ore

Iată ce a scris, în legătură cu această tragedie, jurnalistul Moise Guran pe pagina sa personală de Facebook.

„Nu o să vă dau foarte multe detalii despre acest caz căci este o anchetă în desfăşurare, dar pentru cine nu ştie e un mic părculeţ acolo... de fapt un spaţiu verde cu trei boscheţi şi cinci copaci. Oricum, sute de maşini care trec pe minut pe acel bulevard, sunt zeci de oameni care trec pe minut pe acel trotuar, iar colega noastră, povesteşte că în timp ce violatorul o trăgea din stradă a ţipat, a strigat, a făcut semne disperate către oamenii care treceau pe acolo, dar aceştia au întors pur şi simplu capul în altă parte. Statisticile Poliţiei Române spun că în medie la fiecare 10 ore în România este raportat un viol. Nu o tentativă, nu o hărţuire ci un viol consumat. Câte agresiuni asupra femeilor or fi în total numai Dumnezeu ştie“.

Un senator lucrează la o lege care să permită castrarea chimică a violatorilor şi a pedofililor: "Dacă nu votăm această lege înseamnă că suntem cu toţii nişte pedofili şi nişte violatori!"


Mihai Rogojan, fost component al trupei "Sistem", spune că ideea acestei legi i-a venit urmărind ştirile de la televizor: "În primele două săptămâni de muncă la Senat stăteam mai mult în birou. Nu era zi să nu aud la ştiri despre cazuri de pedofilie sau de viol. Ştii ce le voi spune colegilor mei dacă nu vor vota această lege? „Înseamnă că suntem cu toţii nişte pedofili şi nişte violatori!”.

Vă încurajăm să vă spuneţi părerea cu privire la "Legea violatorilor şi a pedofililor" în spatiul destinat comentariilor.