O scurgere la un oleoduct rusesc a provocat deversarea unei cantităţi de petrol în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat deversarea unei cantităţi nedeterminate de petrol în Marea Neagră, miercuri, în apropierea portului Tuapse, iar autorităţile au anunţat că vremea nefavorabilă împiedică eforturile de evaluare şi limitare a pagubelor, relatează Moscow Times.

"O cantitate de petrol a fost deversată în mare", a declarat pentru Reuters Serghei Proskurin, căpitanul adjunct al portului Tuapse.

El a adăugat că nu se cunoaşte exact cantitatea de petrol deversată şi că serviciile de urgenţă încearcă să monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, însă eforturile sunt împiedicate de vremea nefavorabilă.

Tuapse este un important port petrolier şi industrial, aflat în apropierea mai multor staţiuni ruseşti de la Marea Neagră. Oraşul Soci se află la o distanţă de 118 kilometri.

Doi localnici au declarat pentru Reuters că au văzut petrol în mare şi într-un râu de-a lungul căruia trece oleoductul spre rafinăria din Tuapse, operată de compania petrolieră de stat Rosneft.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a confirmat scurgerea de petrol, iar compania Transneft a precizat că în urma incidentului oleoductul a fost închis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite