O singură reacţie adversă la un vaccinat împotriva COVID-19. O asistentă din Cluj era alergică, a primit tratament şi şi-a revenit rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima zi a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus din România, din peste 900 de persoane cărora le-a fost administrat serul, numai una a avut o reacţie adversă, dar şi aceea s-a rezolvat rapid, cu un minim tratament.

Este vorba de un dintre cele 165 de persoane care s-au vaccinat până în prezent la Cluj, o asistentă medicală care se ştia cu alergii, fără a avea contraindicaţie la vaccinare. Ea a suferit o ”manifestare alergică uşoară de tip urticarian la nivelul extremităţii cefalice", dar a primit tratament antialergic şi şi-a revenit.

”Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică uşoară de tip urticarian la nivelul extremităţii cefalice, care a remis rapid sub terapia specifica antialergică”, a transmis, luni, prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. 

Potrivit acestuia, este vorba de o asistentă medicală, care se ştia cu alergii, dar nu avea contraindicaţii la vaccinare. 

În judeţul Cluj, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 a fost dr. Violeta Briciu - director medical, urmată de aproximativ 90 de cadre medicale din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Noile doze de vaccin vor ajunge la Cluj în 29 decembrie.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite