O tânără de origine română, condamnată în Canada pentru vătămarea şi uciderea mai multor animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kayla Bourque a fost eliberată condiţionat FOTO National Post
Kayla Bourque a fost eliberată condiţionat FOTO National Post

Kayla Bourque, condamnată pentru vătămarea, torturarea şi uciderea mai multor animale, a fost eliberată condiţionat şi supusă unor măsuri stricte, după ce a petrecut şase luni în regim de arest preventiv în aşteptarea unei sentinţe judecătoreşti, relatează CBC News în pagina electronică.

Kayla Bourque  a fost adoptată la vârsta de 8 luni dintr-un orfelinat din România, a devenit cetăţean canadian şi a trăit în oraşul Prince George. Ea a urmat cursurile de criminalistică în cadrul Simon Fraser University, mărturisind unui coleg că a ales criminalistica pentru ca în viitor „să scape”. Totodată ea i-a spus unui alt coleg că a eviscerat mai multe pisici. Tânăra a fost ulterior arestată, iar în urma percheziţiilor s-au găsit ace medicale, saci de plastic, lame de ras şi un cuţit de bucătărie, dar şi o înregistrare care surprindea torturarea şi uciderea pisicii familiei sale, notează Mediafax.

Mama sa adoptivă a declarat că nu mai vrea ca fiica ei să locuiască în casa părintească.

În vârstă de 23 de ani, Kayla Bourque a fost condamnată pentru vătămarea animalelor, precum şi pentru posesia de arme în scopuri periculoase. Pentru fiecare dintre infracţiunii, tânăra a fost condamnată la câte o lună de închisoare, însă petrecuse deja şase luni în arest preventiv la data sentinţei, la care judecătorii au mai adăugat două luni, pentru a permite oficialilor însărcinaţi cu supravegherea cazului de eliberare condiţionată să se pregătească.

Bourque a recunoscut că uciderea animalelor i-a provocat plăcere, precum şi faptul că a avut fantezii cu împuşcarea de oameni ai străzii. Psihologii care au interogat-o pe Burke au notat faptul că aceasta nu părea să aibă remuşcări sau discernământ cu privire la faptele săvârşite. Aceştia sunt de părere că Bourque va avea nevoie de supraveghere pentru tot restul vieţii. „Cu toate că este inteligentă şi se exprimă clar, aceasta are o preocupare deosebită pentru a provoca durere”, au apreciat experţii.

Judecătorul Malcom MacLean a precizat că medicii au descris-o ca fiind „sadic sexual narcisist cu tulburări de personalitate de tip anti-social şi tendinţe sociopate”.

Ministerul de Justiţie a precizat într-o notificare publică faptul că „Bourque are un istoric infracţional accelerant. (...) Ea a adus prejudicii fizice mai multor persoane şi animale şi prezintă un grad ridicat de risc în a recidiva”. Justiţia a decis ca aceasta să fie eliberată sub 46 de condiţii oficiale care îi limitează libertatea de mişcare sau activitatea. Totodată ea va putea primi vizite într-un regim special, nu se poate asocia cu minori, nu poate accesa internetul şi îi este interzis să deţină bandă adezivă, ace medicale sau cuţite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite