Oameni de fotbal din Arad, trimişi în judecată de DNA pentru dare de mită în legătură cu organizarea unor meciuri „pe blat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Doi reprezentanţi ai unui club de de fotbal din municipiul Arad au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi oferit mită pentru ca echipa să promoveze în Liga 1.

Procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din municipiul Arad, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea mai multor infracţiuni de dare de mită, şi a unei alte persoane, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea a două infracţiuni de complicitate la dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că în cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanţi ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceştia să câştige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În ce a constat „blatul” din fotbal şi ce bani au fost promişi

„În perioada menţionată, cei doi inculpaţi, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceştia să câştige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeaşi echipă de fotbal rivală. Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpaţi o reprezentau să promoveze în Liga 1”, se precizează în comunicatul DNA.

În acelaşi context spun anchetatorii, şi pentru acelaşi motiv, cei doi ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice şi care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

DNA informează că, anterior, în cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită în legătură cu promisiunea sumelor de 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceştia să câştige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite