Oana Stănciulescu- personaj de circotecă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

O călătorie ceva mai lungă pe calea ferată ce mi-a fost impusă de obligaţiile autoasumate de critic de teatru m-a împiedicat să văd live circoteca naţionalistă de joasă speţă, dar în notă pusă la cale de Rareş Bogdan şi acoliţii săi spre a sări chipurile în sprijinul unei jurnaliste submediocre pe nume Oana Stănciulescu. Cu statut recunoscut de navetistă pe ruta de centură Antena 3 –Realitatea tv.

„Zdrobita” Oana Stănciulescu e un personaj de mâna a şaptea care nu ştiu să fi realizat vreodată în viaţă o emisiune tv ca lumea sau să fi scris un text mai de Doamne-ajută. Pe acest no name  mai-marii PNL-ului, altminteri nişte pitici din punct de vedere politic, e vorba despre Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, şi slugile partinice din doatre au avut proasta inspiraţie de a-l desemna ca reprezentant a bicefalului lor partid în viitorul Consiliu de Administraţie al SRTV.

Simpla desemnare a Oanei Stănciulescu spune multe despre cât le pasă peneliştilor de viitorul Televiziunii Române. Să te opreşti asupra Oanei Stănciulescu şi să consideri că cineva care a slujit ani de-a rândul, punându-şi în cui conştiinţa, bunul simţ, demnitatea, haznaua voiculesciană ar fi demn să reprezinte un partid care ar avea ceva de-a face cu tradiţia Brătienilor, deşi în realitate are cam tot atât cât am eu cu Islamul, ştiind şi că acel cineva încearcă să îşi amelioreze biografia mimând o falsă devoţiune faţă de memoria lui Corneliu Coposu ori replicând atacurile nedrepte la care e supusă memoria lui Vintilă Horia spune multe despre iresponsabilitatea tandemului Gorghiu-Blaga. Spune multe despre cât de jos a ajuns azi PNL condus de Gorghiu şi de Blaga. Dar şi despre cât de periculos va fi ca partidul condus de ei, indivizi total lipsiţi de fler atunci când vine vorba despre adevărata cunoaştere a oamenilor, să ajungă la guvernare. În ceea ce mă priveşte, dacă mai aveam nevoie de un singur argument de natură să mă determine a nu-mi da votul, nici la alegerile locale, nici la cele legislative, vreunui candidat al PNL, acest argument se cheamă simplu si ruşinos Oana Stănciulescu.

Iar când în favoarea respectivei nepotrivite candidaturi sar cetăţeni pentru care nu am nici urmă de preţuire, dimpotrivă, de la istericul Rareş Bogdan, copie fidelă a lui Rică Venturiano, la fostul şantajist de presă şi puşcăriaş cu acte în regulă Sorin Roşca-Stănescu şi încheind cu doamna Lucia Hossu-Longin, o persoană căreia nu îi voi ierta niciodată nu faptul că a fost secretară de partid şi că a semnat nenumărate omagii teveristice la adresa lui Nicolae Ceauşescu, ci că a comis blestemăţia şi sminteala de a compara Antena 3 cu Europa Liberă, lucrurile sunt mai mult decât clare. Dacă mai are cea mai mică urmă de demnitate, cea mai mică credinţă că e merită să se mai cheme om, numita Oana Stănciulescu ar trebui urgent să se retragă de pe lista înaintată Parlamentului de cei doi peltici lideri ai PNL.

Pe lângă trecutul profesional de dată recentă, nu tulbure, ci mizer de-a dreptul al Oanei Stănciulescu mai sunt alte câteva motive care mă determină să o socotesc complet nepotrivită pentru poziţia cu care vrea să o recompenseze PNL. Primul ţine de ceea ce filosoful Andrei Pleşu a numit în repetate rânduri stilistica apariţiei publice.

Prea adesea în vremea din urmă s-a vorbit despre faptul că insolvenţa/falimentul TVR ascunde interese obscure. Frecvent s-a adus în discuţie detaliul că trustul voiculescian pe care l-a slujit ani buni Oana Stănciulescu are intenţii murdare şi agenţi infiltraţi în felurite niveluri de conducere ale TVR. E complet nepotrivit, e împotriva oricărei raţiuni şi a oricărui interes ca tu, PNL, partid care te baţi cu pumnul în piept că eşti preocupat de viitorul TVR, să trimiţi ca reprezentant în CA pe cineva asupra căruia planează suspiciunea că se află în serviciu comandat. Că vrea răul TVR.  

În al doilea rând, e mai mult decât îngrijorător faptul că desemnarea Oanei Stănciulescu a provocat o dispută la scenă deschisă între adepţii rrromânismului feroce şi evreii mai mult sau mai puţini fundamentalişti. Cunosc în bună parte care sunt acţiunile şi afirmaţiile, luările sale de poziţie în chestiunea legii anti-legionare. de care e acuzată Oana Stănciulescu. Aberaţii de care- atenţie!-nu e acuzată doar de evrei, ci de intelectuali români dintre cei mai stimabili. Cred că într-un stat democratic care nu agreează totalitarismele de orice fel, dacă există şi cele mai mici şi suspiciuni, şi dovezi în acest sens, candidatura acestei persoane, candidatură oricum nefericită, trebuie urgent retrasă. Cu scuzele de rigoare. Mai cu seamă că d-na Stănciulescu ar urma să facă din conducerea unui serviciu public de media din a cărui conduită orice tendinţă totalitară trebuie exclusă.

În al treilea rând, PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu şi alţii asemenea lor, nu trebuie să uite că partidul pe care se fac că îl conduc are pe conştiinţă desemnarea la şefia TVR a numiţilor Săftoiu Elwis Claudiu şi Tănase Stelian. Oameni care au făcut nespus de mult rău SRTV şi care acum ar trebui să dea cu subsemnatul. Sper ca DNA să îşi facă datoria şi în această privinţă. Or, după greşelile în cascadă comise, PNL se cuvenea să fie ceva mai înţelept. Nu a fost.

În al patrulea rând, ar fi firesc să se înţeleagă că, totuşi, o poziţie de membru în CA al SRTV nu trebuie văzută drept o completare nici a veniturilor precare ale cuiva, nici ca un ajutor de şomaj mascat. Iar dacă vor să o ajute material pe Oana Stănciulescu, liberalii nu au decât să o angajeze la biroul lor de presă, nu să vrea să o plătească din bani publici.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite