Octavian Berceanu: În ultimele 24 de ore,  200 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anul acesta s-au dat 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu 17 amenzi, de aproape 400.000 de lei aplicate anul trecut în aceeaşi perioadă.  Foto: Politia de Frontiera
anul acesta s-au dat 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu 17 amenzi, de aproape 400.000 de lei aplicate anul trecut în aceeaşi perioadă.  Foto: Politia de Frontiera

Aproximativ 200 de tone de deşeuri au fost oprite de autorităţi la intrarea în ţară, în ultimele 24 de ore, a declarat, marţi, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

"Azi vă arăt câteva cifre despre ce înseamnă combaterea criminalităţii de mediu, atunci când comisarii sunt dedicaţi şi nu direcţionaţi. E vorba de comisariatul Constanţa al Gărzii de Mediu, unde săptămâna trecută colegii au rupt norma.

 Tot în context, în ultimele 24 de ore Garda de Mediu, împreună cu Vama, Jandarmeria şi Poliţia de frontieră, au oprit intrarea în ţară a aproximativ 200 de tone de deşeuri", a scris Octavian Berceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

De altfel, în acest an au fost făcute 17 sesizări penale, faţă de niciuna în 2020, potrivit unui raport transmis de Garda de Mediu Constanţa, ce vizează activitatea de inspecţie şi control a Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu în primele 5 luni ale anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020:

Totodată, anul acesta s-au dat 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu 17 amenzi, de aproape 400.000 de lei aplicate anul trecut în aceeaşi perioadă. 

De asemenea, au fost returnate 105 containere cu deşeuri şi 7 autotrenuri, fiind vorba despre o cantitate de circa 2.200 de tone de deşeuri. În perioada similară din 2020, au fost returnate 31 de containere. 

raport garda de mediiu foto berceanu facebook

  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite