Oficial: Ministrul Ion Ştefan explică motivul pentru care s-a dus la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Foto Facebook
Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Foto Facebook

Ministerul Dezvoltării a explicat vineri, prin intermediul unui comunicat, care a fost motivul pentru ministrul de resort, Ion Ştefan, a ales să meargă singur la Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Ministrul Ion Ştefan, s-a prezentat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, din proprie iniţiativă.

Ministrul a explicat că a mers să discute cu procurorii pentru a clarifica situaţia HG 793/20 decembrie 2019, privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru Consiliul Judeţean Satu Mare. Ion Ştefan nu a fost citat de DNA şi nu a făcut plângere penală”, se arată în comunicatul instituţiei.

Potrivit acestuia, „demersul său a fost menit să clarifice acuzaţiile aduse în spaţiul public de adversarii politici de la PSD, fără bază reală, care spun că ar fi adus prejudicii bugetului de stat prin alocarea de fonduri pentru achiziţia sediului Bibliotecii din Satu Mare. Demnitarul a precizat clar că este dispus să renunţe la imunitate pentru a se supune rigorilor legii, dacă organele de anchetă solicită acest lucru”.

Ministrul lucrărilor publice adaugă faptul că nu acţionează pe baza niciunei înţelegeri cu terţi pentru administrarea banului public, mandatul său ca ministru bazându-se pe bună credinţă şi corectitudine.

Controalele dispuse de ministru pentru a se verifica bunul mers al proiectelor prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) vor continua, chiar dacă cei care s-au obişnuit până acum să îşi bată joc de banul public se arată atât de deranjaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite