Ofiţer din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, aflat în arest preventiv, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla DNA
Sigla DNA

Un ofiţer din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţie Română a fost trimis în judecată, joi, de către procurorii DNA pentru trafic de influenţă. El este arestat încă din noiembrie, fiind acuzat că ar fi cerut 200.000 de euro unui om de afaceri cercetat pentru evaziune fiscală, în schimbul promisiunii că va interveni în favoarea sa pe lângă poliţiştii din Ilfov şi un procuror de la Tribunalul Ilfov.

Potrivit DNA, în cursul lunii iunie 2017, acesta ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 200.000 euro, în schimbul influenţei pe care a afirmat că o are asupra unor ofiţeri de poliţie din cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

”În acelaşi context, inculpatul a promis că îi va determina pe aceştia să dispună o soluţie de clasare faţă de martor, într-o cauză în care acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunţă DNA.

Totodată, DNA prefcizează că, în datele de 05.04.2016 şi 11.04.2017, Bucătaru Ştefan Mădălin a omis să consemneze în declaraţiile de avere acordarea cu titlu de împrumut către acelaşi om de afaceri a sumei de 50.000 euro, deşi avea această obligaţie conform prevederilor legale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite