Ofiţerul din Corpul de Control al MAI, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, a fost executat silit de şapte ori, în ultimii doi ani, pentru datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Damian Asanache FOTO Facebook
Daniel Damian Asanache FOTO Facebook

Daniel Damian Asanache, reţinut în urmă cu două zile de DNA, a fost executat silit de şapte ori, după luna mai 2020, relatează G4Media. Un alt optulea creditor a obţinut o decizie de a primi înapoi de la ofiţer 6.000 de lei pe care îi împrumutase acestuia pentru două săptămâni, fără a-i mai fi returnaţi.

Ofiţerul Ciprian Daniel Damian Asanache (42 de ani) împrumuta bani, fără a-i putea returna la termen, scrie G4Media.ro, care susţine că, în 2021, Asanache şi-a exprimat dorinţa de a împrumuta bani de la o persoană care postase un anunţ pe Internet în acest sens, arătând că ofiţerul şi-a lăsat numărul şi adresa de mail într-un răspuns. 

Potrivit sursei citate, după luna mai 2020, au fost admise şapte cereri de încuviinţare a executării silite a lui Asanache, la cererea unor societăţi care acordă rapid împrumuturi, a BCR şi a Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor din Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, iar într-un al optulea dosar, o persoană fizică a obţinut, în noiembrie 2021, o sentinţă care îl obliga pe Asanache să-i dea înapoi 6.000 de lei pe care îi împrumutase pe 25 februarie acelaşi an, scadenţa fiind două săptămâni mai târziu.

De altfel, sursa citată mai arată că un împrumut datat în august 2017 nu figurează în nici una dintre declaraţiile de avere ale lui Asanache. Cea mai recentă declaraţie de avere disponibilă a ofiţerului Asanache, semnată în mai 2021, indica faptul că a moştenit o casă în comuna natală din Vrancea şi mai deţinea una în Voluntari, cumpărată în 2017, prin credit ipotecar la ING, împrumutul fiind de 414.000 lei. În 2019, a mai făcut un credit, de 40.000 de lei, la BCR. Venitul său este anonimizat, iar soţia, economist la o bancă, avusese, în anul anterior, un salariu net de circa 6.600 lei lunar. Ofiţerul lucrează în Poliţie din 2003, iniţial în Vrancea, ulterior în Bucureşti, din 2019 ajungând în Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne.

Ofiţerul este acuzat de procurorii DNA că, „în calitate de ofiţer de poliţie angajat la Corpul de control al Ministerului Afacerilor Interne, inculpatul Asanache-Damian Daniel Ciprian ar fi pretins, în mod repetat, de la o persoană, diferite sume de bani, lăsând-o să creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unor ofiţeri de poliţie, îi va determina să rezolve problemele judiciare ale respectivei persoane.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite