Olteanu rămâne în arest la domiciliu, dar are permisiunea de lua legătura cu părinţii şi cu fosta soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, vineri seară, eliminarea interdicţiei lui Bogdan Olteanu de a lua legătura cu părinţii şi fosta soţie însă i-au respins cererea de înlocuire a arestului la domiciliu, decizia fiind definitivă., potrivit News.ro.

Bogdan Olteanu poate lua legătura cu părinţii săi, Olteanu Ecaterina şi Dănuţ Oltanu şi cu fosta sa soţie, Cristina Andone în urma deciziei de vineri seară a magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), decizia instanţei fiind definitivă În contestaţia formulată de Bogdan Olteanu, acesta atacase, în principal, decizia de prelungire a arestului la domiciliu însă acest capăt de cerere nu a fost acceptat de judecătorii instanţei supreme, potrivit News.ro. 

Judecătorii de la Curtea Supremă au decis pe 20 septembrie prelungirea mandatului cu încă 30 de zile de arest la domiciliu. Fostul viceguvernator al BNR a mai stat în arest la domiciliu şi din 29 iulie până în 12 august, când a fost arestat preventiv. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 12 august, arestarea preventivă a lui Bogdan Olteanu, atunci fiind emis un mandat pentru 16 zile.

Procurorii au arătat, în referatul prin care au cerut instanţei supreme arestarea preventivă, că în 31 iulie 2008, Bogdan Olteanu, atunci preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţie de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiilor, omul de afaceri i-ar fi promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite