Omul de afaceri libanez Said Baaklini şi contabila acestuia, arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii au aprobat arestarea lor pentru 29 de zile
Cei doi au fost duşi în arestul Poliţiei Capitalei, după ce magistraţii au aprobat arestarea lor pentru 29 de zile

Omul de afaceri libanez Said Baaklini şi contabila acestuia au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, a decis vineri seară Tribunalul Bucureşti, în dosarul de evaziune fiscală de aproximativ 22,5 milioane de euro. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de apărătorii lor.

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri seară, propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri libanez Said Baaklini şi a contabilei acestuia, în urma percheziţiilor de joi şi a audierilor care au avut loc vineri, informează Mediafax.

Decizia nu este definitivă şi a fost deja atacată cu recurs de către avocaţii celor doi, iar dosarul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri libanez şi contabila acestuia urmau să fie duşi în arestul Poliţiei Capitalei, după decizia de vineri seară a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, potrivit Mediafax.

Dosar de evaziune fiscală de peste 22 de milioane de euro

Procurorii DIICOT l-au reţinut vineri dimineaţă pe Said Baaklini şi au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea lui preventivă, în dosarul în care este acuzat că a condus o grupare infracţională care ar fi produs o evaziune fiscală de 22,5 milioane de euro.

Said Baaklini a fost audiat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în urma percheziţiilor care au avut loc joi, la locuinţele şi la firmele membrilor grupării infracţionale conduse de acesta.

La finalul audierilor, procurorii DIICOT au emis pe numele lui Said Baaklini ordonanţă de reţinere şi au cerut Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 de zile.

Baaklini, acuzat în 2011 de tentativă de stabilire cu rea-credinţă a taxelor

Într-un alt dosar, în februarie 2011, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, pentru că ar fi cerut restituiri ilegale de TVA de 60 de milioane euro, după ce UCM Reşiţa i-a vândut patru motoare nefuncţionale, aflate pe stoc de peste 20 de ani, la un preţ de 50 de ori mai mare.

Baaklini a fost acuzat de tentativă de stabilire cu rea-credinţă a taxelor având ca rezultat obţinerea fără drept unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum şi pentru asociere în vederea săvârşirii acestei fapte, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de acesta sunt judecaţi Adrian Chebuţiu şi Coriolan Adrian Preda, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al UCM Reşiţa, respectiv director executiv al societăţii la data faptelor, precum şi Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa.

Dosarul este pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, următorul termen fiind stabilit în 10 mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite