Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Cazul Dan Voiculescu, amânat 10 luni de comisia din penitenciar. Mogulul nu a reuşit să obţină eliberarea condiţionată

18
25 Nov 2016 12:08:30
Autor: Sorin Ghica
Dan Voiculescu ar putea să petreacă acasă Sărbătorile de iarnă
Dan Voiculescu ar putea să petreacă acasă Sărbătorile de iarnă

Comisia Penitenciarului Rahova a decis, vineri, să amâne cu 10 luni o decizie în privinţa eliberării condiţionate a lui Dan Voiculescu, potrivit Hotnews. Mogulul are o pedeapsă de zece ani de închisoare, primită în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, din care a executat doi ani şi trei luni.

Membrii Comisiei de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova urmai să analizeze vineri cât a executat efectiv din pedeapsă Dan Voiculescu, dacă are zile câştigate pentru că a prestat activităţi în timpul detenţiei, dar şi comportamentul acestuia, însă au decis să amâne luarea unei decizii cu încă 10 luni.

Execută doar o treime din pedeapsă

Dan Voiculescu a fost condamnat pe vechiul Cod de Procedură Penală şi execută doar o treime din pedeapsă, întrucât are peste 60 de ani. Totodată, atunci când comisia va lua din nou în discuţie cazul său, i-ar putea reduce pedeapsa cu încă un an, ca urmare a celor 11 cărţi scrise în penitenciar.

Deşi legea actuală a redus drastic beneficiile deţinuţilor care elaborează „lucrări ştiinţifice”, lui Dan Voiculescu i se aplică vechile reglementări, potrivit cărora pedeapsa este redusă cu 30 de zile pentru fiecare carte scrisă în spatele gratiilor.

Mateuţ: „Sunt îndeplinite condiţiile pentru eliberare condiţionată”

Vineri dimineaţă, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a declarat, pentru News.ro, că Dan Voiculescu a îndeplinit condiţiile prevăzute de lege pentru a intra în analiza Comisiei de liberare condiţionată.

Mateuţ a mai spus vineri că membrii Comisiei de la Penitenciarul Rahova vor analiza toate datele. Apărătorul se aştepta ca aceştia să îl propună pe mogul pentru eliberarea condiţionată, pe motiv că îndeplineşte toate condiţiile, de fracţie din pedeapsă executată, de comportament exemplar, de stăruinţă în muncă, acesta neavând nici abateri de când a fost încarcerat.

Dan Voiculescu a fost recompensat de nouă ori cu suplimentarea dreptului de a primi vizite şi pachet „pentru participarea la activităţi lucrative, precum şi cele de educaţie şi asistenţă psihologică“, potrivit unui raport al ANP.

Mencinicopschi, eliberat condiţionat

Primul condamnat din dosarul „Privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare” care a ajuns deja acasă este Gheorghe Mencinicopschi. Pe  27 septembrie, Tribunalul Ilfov a decis definitiv liberarea condiţionată a lui Mencinicopschi, după ce a executat 2 ani din pedeapsa de 8 ani de închisoare primită.

Gheorghe Mencinicopschi a fost încarcerat în 8 august 2014, după condamnarea definitivă la 8 ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Din această pedeapsă, Mencinicopschi a executat 780 de zile, adică puţin peste doi ani.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

Mihai Popescu
25.11.2016, 15:11:18

Ce conditii sa indeplineasca golanul asta ? Este condamnat 10 ani si el vrea sa iasa dupa 2 ani. Si colegul lui Mencinicopschi (?) a iesit deja. Astia fac jafuri de milioane de euro si dupa 1-2 ani sunt liberi. Justitia este de partea marilor borfasi !!!

+13 (13 voturi)
Mos Ion Roata
25.11.2016, 16:16:32

Asta e legea, sper ca piratului sa-i dea 25 la zdup si fara posibilitate de liberare conditionata. Carti oricum nu stie sa scrie, recalcitrant este, asa ca, indiferent daca va ajunge vreodata la comisie, tot nu-l vor absolvi de ce-i va mai ramane de executat!

-6 (16 voturi)
Dionysos Bacchus
25.11.2016, 20:39:13

Mos Ion Roata Lighioana poti fi .

+6 (8 voturi)
Cel Mare Scarambeu
25.11.2016, 18:59:42

Asta nu a citit 11 carti in viata lui si acuma a scris el cartile alea????

+7 (9 voturi)
mitrut
25.11.2016, 20:23:21

Un turnator ordinar, un hot cum mai rar gasesti, si in comunism si dupa '89, ar trebui inchis pe viata!

+11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările