Eveniment

articolul anterior articolul urmator

ONG-urile îi cer premierului Orban să îl demită pe plagiatorul de la Interne şi să adopte măsuri concrete pentru stoparea fabricii de impostură din universităţi

7
14 Jan 2020 17:07:00
România Curată
Ministrul Marcel Vela şi secretarul de stat Bogdan Despescu de la MAI
Ministrul Marcel Vela şi secretarul de stat Bogdan Despescu de la MAI

5 organizaţii civice i-au transmis astăzi premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi solicită demiterea lui Bogdan Despescu din funcţia de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) după dezvăluirile jurnalistei Emilia Şercan privind doctoratul plagiat al acestuia şi totodată să ia măsuri concrete la nivelul Guvernului României pentru oprirea fabricii de impostură din universităţi.

Domnule prim-ministru Ludovic Orban,

În programul de guvernare depus şi votat în Parlament care v-a adus la guvernare în urmă cu două luni, două dintre măsurile pe care vi le-aţi asumat pentru învăţământul universitar sunt „recredibilizarea studiilor doctorale şi dezvoltarea activităţilor de cercetare prin implicarea specialiştilor din ţară şi din străinătate pentru eliminarea culturii plagiatului şi creşterea calităţii, conform standardelor internaţionale”, respectiv „demararea imediată a evaluării şcolilor doctorale, pe baza metodologiei agreate cu ARACIS şi Consiliul Naţional al Rectorilor”.

Săptămâna trecută, colega noastră Emilia Şercan a publicat o analiză în PressOne prin care a demonstrat cum numărul 2 din Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, numit chiar de dumneavoastră prin Decizia 471 din 29 noiembrie 2019, a plagiat peste 150 de pagini din teza sa de doctorat. Recordul lui Despescu este cvadruplul plagiat, fostul şef al poliţiştilor din România stabilind performanţa academică de a plagia de patru ori, în pagini diferite ale tezei sale, acelaşi segment de text dintr-un studiu al Societăţii Academice din România

Având în vedere angajamentele publice ale dumneavoastră şi ale partidului pe care îl reprezentanţaţi pentru asigurarea integrităţii academice, măsurile din programul de guvernare pentru „eliminarea culturii plagiatului” şi dovezile de plagiat comis de Bogdan Despescu în teza sa de doctorat, vă solicităm să îl demiteţi pe acesta din funcţia de secretar de stat al MAI. Fiecare zi care trece cu Bogdan Despescu la vârful MAI înseamnă bani publici irosiţi plătiţi pentru sporul de doctorat pe care îl primeşte pentru lucrarea sa plagiată.

De asemenea, vă rugăm să luaţi măsuri concrete pentru oprirea fabricii de impostură din universităţi. Un punct de plecare pot fi recomandările noastre din Raportul integrităţii universitare din România, document conceput şi lansat ca urmare a eforturilor Coaliţiei pentru Universităţi Curate (CUC).

În acest sens, semnatarii prezentei ne exprimăm disponibilitatea de a participa la o discuţie radicală şi necesară despre cum putem pune capăt fenomenului diplomelor false şi automat să aducem mai multă integritate în mediul academic, de preferat împreună cu doamna ministru al Educaţiei şi Cercetării şi dl. preşedinte al Academiei Române.

Semnatari:

  • Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)
  • Centrul pentru Resurse Civice (CRC)
  • Centrul Raţiu pentru Democraţie
  • Consiliul Tineretului din România (CTR)
  • Societatea Academică din România (SAR)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Vanatorul/d.c.
14.01.2020, 18:20:09

Biroul de presa al mascariciului cu nume de scena ”Prim-ministru Ludovic Orban” Comunicat adresat celor 5 ONG care cer demiterea lui Bogdan Despescu (secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne) din guvernul nostru de cocalari si smenari care ne spunem ”liberali” Va informam prin prezentul comunicat ca, din motive exclusiv medical-patologice, plagiatorii si coruptii nostri din Politie, Justitie, Guvern, etc, nu pot fi tratati la fel de aspru precum cei ai PSD, deoarece e limpede ca lumina zilei ca plagiatorii si coruptii PSD-lui se incadreza la afectiunea denumita ”ciuma rosie”, spre deosebire de plagiatorii si coruptii nostri, liberalo-iohannisto-securistici, care se incadreza la afectiunea ”holera galbena” si, deci, din punct de vedere medical dar si umanitar, au nevoie de un tratament diferit, adica mai..usor..! Servim Patria..!

-3 (9 voturi)
Hoher Herman
14.01.2020, 19:46:12

Comentariu considerat abuziv.

Andrei Adrian
14.01.2020, 19:56:57

Daca vreti sa dati afara impostura, dati afara impostoarea care murdareste ideea de Romanie Curata!

+4 (4 voturi)
Scorilo
15.01.2020, 11:48:06

Propun ca ministrii guvernului sa fie desemnati dintre sefii ONG-urilor ! Deoarece si ei participa la viata politica a tarii,nu ? Si,de multe ori,cu mare eficienta ! Nu va puneti rau cu ONG-urile !

-3 (5 voturi)
Carmen Florea
15.01.2020, 14:32:42

... bine zici, mai ales ca marea majoritate a ong, numai in Bucuresti sunt vreo suta, sunt 'conduse' de sotia puscariasa a puscariasului psdist Nas16case (!) si alta sotie a altui psdist Geoana (!) Prima si-a trimis beizadeaua la studii in Franta pe banii ong, bani destinati COPIILOR SARACI..., pt ca saracu' talhar de miliarde n-are de unde sa-si scoleasca beizadelele si fura de la saraci ultimul leu ..., asta li-i meseria la o 'famele' de puscariasi ... ...a doua si-a tras o mama de vila de la RAAPS, pe care nu plateste un leu... Restul asa-zise 'ong', niste cuiburi de smenari de supt banul public, sunt mosmondite de alt clan: Oprescu spune ceva? cum sa nu? Nepotul banditului de 'primariu carele este' Oprescu mosmondeste biznesul cu maidanezii, direct si pe fata finantat de unchi din taxele contribuabililor, nici acum n-o duce rau, tot p-acolo linge degetele ..., astea-s ong in Rumania, niste coclauri de ciordit banul public ... ... precum draga si sfanta biserica: e non-profit, n-o poti taxa , aha , numai Hristos stie cate AFACERI, venit, profit mosmondeste si cuibul asta de smenari si pungasi cu ochii dati peste cap de evlavie, care mai ciufuleste si carute de bani de la gura sutelor mii copii, care se duc flamanzi la culcare ... numai Parascheva 'produce' la 20 milioane euro ... Toti bogatanii cotcari se dau de non-profit, taxele sa le plateasca turma cu ochii pustii si zambetul tamp, in galosi iarna si vara ...

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările