Opinia ambasadei SUA la Bucureşti în cazul Mircea Băsescu: „Întăreşte independenţa Justiţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duane Butcher FOTO Eduard Enea
Duane Butcher FOTO Eduard Enea

Şeful misiunii diplomatice americane în România, Duane Butcher, a declarat, în cadrul unui interviu pentru postul Pro TV, că recentul scandal în care a fost implicat fratele preşedintelui României nu face nimic altceva decât să „întărească independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar”.

Oficialul Statelor Unite a precizat totodată că acest caz mai demonstrează că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, indiferent de legăturile de rudenie.

„Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune”, a declarat Duane Butcher.

Diplomatul american a mai spus că apreciază „eroismul” celor care luptă împotriva corupţiei din România. Totodată, Duane Butcher a afirmat că există progrese „extraordinare” în domeniul anti-corupţiei pe care ţara noastră le-a făcut anul acesta.

„Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România”, a mai declarat Duane Butcher, pentru sursa citată.

Întrebat despre criza din regiune, şeful misiunii diplomatice americane în ţara noastră a precizat că România poate face faţă influenţei Federaţiei Ruse.

„Nu putem ignora influenţa Rusiei, dar luând în calcul ce se întâmplă în regiune, sunt foarte puţine ţări mai pregătite ca România să facă faţă influenţei Rusiei”, a mai declarat Duane Butcher.

Duane Butcher a preluat funcţia de Însărcinat cu Afaceri în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti în data de 14 decembrie 2012.


Citeşte şi:

Butcher: Biden vine în România şi pentru combaterea corupţiei. E păcat ca progresele să se piardă

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat că vicepreşedintele american Joe Biden vizitează România, printre altele, pentru a discuta cu autorităţile române despre evoluţia luptei împotriva corupţiei.

Ponta: Am reafirmat sprijinul pentru o justiţie independentă. Biden: Suntem gata să vă ajutăm pentru a avea independenţă energetică

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit, astăzi, şi cu premierul Victor Ponta, la scurt timp după ce a plecat de la Palatul Cotroceni. La începutul întrevederii la care a participat şi însărcinatul cu afaceri al SUA Duane Butcher, premierul a încercat o glumă.

Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA: Securitatea energetică a României poate fi deraiată de taxarea excesivă

Securitatea energetică este direct legată de securitatea naţională după cum arată evenimentele recente din Ucraina, însă România este protejată de producţia internă de gaze naturale şi are potenţial atât în privinţa gazelor naturale convenţionale, cât şi neconvenţionale, atât în perimetre marine, cât şi pe uscat, consideră Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite