Opoziţia despre legea pensiilor: PSD ameninţă cu suspendarea lui Băsescu, PNL acuză o decizie politică a CC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta

Preşedinţii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au criticat miercuri decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte Legea privind sistemul unitar de pensii.

Judecătorii Curţii Constituţionale au respins miercuri sesizările depuse de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat privind neconstituţionalitatea prevederilor Legii pensiilor.

Victor Ponta ameninţă cu suspendarea preşedintelui:

"Dacă preşedintele ţării îşi va pune semnătura pe o lege adoptată în mod fraudulos de Camera Deputaţilor, poziţia PSD este anunţată şi decisă, vom folosi instrumentul politic şi constituţional pe care îl avem la dispoziţie - şi anume declanşarea procedurii de suspendare. Un astfel de gest nu poate rămâne nesancţionat. Nu poţi să creezi opinia că dacă eşti la putere, dacă eşti preşedintele ţării poţi face orice. Aşteptăm şi motivarea Curţii Constituţionale", a declarat Ponta

Crin Antonescu: Ne gândim la o decizie politică a CC

"Am aşteptat cu multă speranţă verdictul Curţii Constituţionale. Va imaginati ca am primit cu consternare acest verdict al CC. Nu as dori sa fac, pana la publicarea motivatiei CC, mai multe comentarii.

Dar faptul ca decizia a fost adoptata cu clasicul scor de 5-4 si a ignorat toate obiectiunile noastre, ne face sa ne gandim la o decizie cu caracter politic

Ceea ce e mai important e ca o lege inechitabilă in puncte esentiale, care afecteaza grav viata a milioane de pensionari si care a fost adoptata cu cea mai dovedita frauda din Parlamentul Romaniei, o astfel de lege mai are o singura opreliste, promulgarea de catre presedinte.

In acest sens, in numele PNL, ii cer presedintelui Traian Băsescu sa nu promulge legea, desi verdictul CC i-ar oferi o scuza, si sa o retrimita la Camera Deputatilor, pentru ca, pe continut si pe procedura de vot, ea sa fie adoptata in conditii legale si morale.

Despre procedura de suspendare a presedintelui daca promulga legea: Nu doresc sa discut mai mult despre presedinte. Vom vedea daca promulga legea sau nu, noi momnetan ii cerem sa retrimita legea in Camera
", a declarat Crin Antonescu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite