Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Orban, apel către românii din diaspora să nu vină acasă de Paşte: Nu vom avea suficiente resurse

32
6 Mar 2020 16:32:39
Autor: Laurenţiu Sirbu
În România au fost confirmate opt cazuri de coronavirus
În România au fost confirmate opt cazuri de coronavirus

Premierul Ludovic Orban face un apel la responsabilitate şi spune că autorităţile nu vor putea gestiona situaţia dacă virusul se va răspândi rapid în România. „Dacă va creşte numărul celor în carantină la 70-80-100 de mii va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficiente resurse umane”, a spus acesta.

Premierul interimar, Ludovic Orban, a reluat, vineri, apelul către românii aflaţi în ţări afectate de coronavirus să evite orice deplasare care nu este necesară, precizând însă că nu li se va interzice să vină în ţară de sărbători, dar trebuie să ştie că vor sta în carantină fie la spital, fie acasă.

"Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei, să-şi pună în pericol prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID şi acolo trebuie să existe precauţie. Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creştină a Paştelui, dar este preferabil. Asta este problema, pentru că dacă vin dintr-o localitate afectată, intră automat în carantină instituţionalizată, iar dacă vin din zone unde există o contaminare ridicată, zone cu risc, vor fi în carantină sub formă de izolare la domiciliu", a declarat Ludovic Orban.

În legătură cu acţiunile de prevenire şi combatere a coronavirusului, premierul interimar a spus că principalul element pe care el contează este "responsabilitatea cetăţeanului".

"Va fi foarte dificil în cazul în care creşte numărul celor aflaţi în izolare la domiciliu. Sigur că Poliţia, Jandarmeria, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, toate autorităţile care au competenţe în acest domeniu sunt implicate în urmărirea modului în care se respectă izolarea la domiciliu. Pe de altă parte, vă daţi seama, dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii, va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficientă resursă umană, dar noi încercăm să menţinem condiţiile de izolare la domiciliu, să facem educarea cetăţenilor (...), să informăm cetăţenii privitor la izolarea la domiciliu şi riscurile pe care le are dacă o persoană care este izolată la domiciliu părăseşte domiciliul şi intră în contact cu oamenii", a mai spus premierul.

Premierul face un apel la responsabilitate şi spune că autorităţile nu vor putea gestiona situaţia dacă virusul se va răspândi rapid în România.

În România au fost confirmate opt cazuri de coronavirus, dintre care trei persoane s-au vindecat. Mai mult, 21 de persoane se află în carantină, iar peste 12.000 sunt monitorizate la domiciliu.

În Italia situaţia este, însă, mult mai gravă. Bilanţul epidemiei a ajuns, joi, la 148 de morţi. Paştele are loc în acest an pe 12 aprilie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

Utilizator Adevărul
6.03.2020, 16:56:10

Comentariu considerat abuziv.

Hoher Herman
6.03.2020, 17:09:07

Mei Lajos mei, pai sa nu vina acasa, da ' sa trimita doar banii. Ca fara banii lor se blocheaza bugetu' si nu mai aveti voi ce fura de Sfintele Pasti. Ba o vacanta in Caraibe, ba niste iahturi prin Saint Tropez. Grea viata si pe tine!

-5 (21 voturi)
foarte atent
6.03.2020, 17:26:06

pai cum nu e resursa umana ma?! ce fac sutele de mii de politisti, jandarmi, militari , securisti !? freaca menta pe pensii speciale, n-asa ?!

+1 (13 voturi)
LochRoagPM
6.03.2020, 17:36:13

Dragi diasporezi voutatori, Nu-l mi ascultați pe# ludoviccelpicatlacappansat că săraca nu mai știe ce ”să zice” . Veniți dragilor acasă și-naite și dă Paști șî după. Președintelui mieu , plăvanul satului dîn dial îi este dor dă voi și așteaptă cu drag îmbrățișarile voastre atâtea câte vor mai fi . Lăsați-l în boschet pă cobzarul pansat că oricum este pă tobogan, picatul șî trintitul ăsta super competent dar nepregătit. Uibiți- vă Președintele continuator a 2o dă ani răi. Îmbrățișați-l cu mare drag pe klauSS ...Vă așteaptă, căZăturilor....vă așteaptă virusul încoronat ...!!!

-1 (19 voturi)
Alfa Omega
6.03.2020, 18:02:00

La cat esti de ..... ar trebui sa te dai cu capul de pereti , dar nu este inca tarziu sa treci la fapte !

0 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (32)

Modifică Setările