Orban, despre misiunea militarilor români în SUA: Are obiectivul de a vedea cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta împotriva Covid-19 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa gov.ro
Sursa gov.ro

Premierul Ludovic Orban, prezent luni la ceremonia de plecare în SUA a 15 militari români care vor spijini autorităţile statului Alabama în lupta cu noul coronavirus, a declarat că este o misiune care are pe de o parte obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar şi de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta împotriva Covid.

“În spiritul solidarităţii şi cooperării între SUA şi România, este o misiune care are de pe o parte obiectivul de a fi alături de medicii din SUA, dar de asemenea de a vedea foarte clar cum acţionează echipele medicale din SUA în lupta împotriva Covid.

Urez succes misiunii noastre şi folosesc din nou această ocazia pentru a transmite un mesaj ferm: între SUA şi România este un solid parterneriat strategic care generează acţiuni comune în toate domeniile de activitate”, a transmis premierul Ludovic Orban.

La ceremonie au mai fost prezenţi ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

O echipă din formată din 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale va pleca în SUA pentru a oferi sprijin autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19. 

Pe aceeaşi temă: 

 

O echipă de specialişti ai MApN, inclusiv medici, pleacă luni în SUA pentru a sprijini autorităţile din statul american Alabama în combaterea pandemiei 

 

Secretarul de stat Horaţiu Moldovan:  30.000 de români vor fi testaţi pentru a calcula gradul de imunizare a populaţiei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite