Orban, după protestul din Bucureşti împotriva purtării măştii în şcoli: Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban afirmă că nu se are în vedere renunţarea la purtarea măştii în unităţile de învăţământ, fiind o măsură care protejează sănătatea copiilor. Orban a comentat şi protestul care a avut loc în Bucureşti, afirmând: „Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”.

Premierul a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, dacă se ia în calcul renunţarea la obligativitatea purtării măştii în unităţile de învăţământ şi a afirmat: „Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili, în şcoală, să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem”.

Premierul a comentat şi acţiunile de protest care există pe această temă: „Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei ... Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor", a mai afirmat Ludovoc Orban.

Un protest faţă de purtarea măştii are loc, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, participanţii având steaguri tricolore, mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva „dictaturii sanitare”. Participanţii cer „şcoli, nu lagăre”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite