Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Regulile în cazul slujbelor religioase au fost relaxate. Linguriţa de împărtăşanie, dezinfectată după fiecare credincios

5
23 May 2020 11:44:53
Autor: News.ro
Obiectele de cult atinse de credincioşi trebuie dezinfectate după fiecaree utilizare
Obiectele de cult atinse de credincioşi trebuie dezinfectate după fiecaree utilizare

Obiectele de cult care intră în contact cu credincioşii vor fi dezinfectate după fiecare utilizare, obiectele cel mai frecvent atinse vor fi dezinfectate o dată la 4 ore, iar activităţile religioase în interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfăşoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane, prevede actul normativ.

”În cadrul ritualurilor religioase în care se vor folosi obiecte de cult care intră în contact cu credincioşii, acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele sau suprafeţele frecvent atinse (de exemplu, mânerele uşilor, balustrade, scaune)”, prevede Ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşurile de cult, distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase pe durata stării de alertă publicat vineri în Monitorul Oficial.
 
Ideea iniţială era ca pentru împărtăşanie să fie utilizate lingurinţe de unică folosinţă, însă a fost respinsă categoric de reprezentanţii bisericii.
 
Regulile privind accesul în biserici şi desfăşurarea slujbelor includ acces limitat în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 metri între persoane.
 
Nu se va permite accesul credincioşilor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree)
”La intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios. Se vor plasa, în loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de distanţare fizică şi cele de acces în lăcaşurile de cult şi în locaţiile unde se desfăşoară slujbe cu caracter privat. Activităţile religioase în interiorul lăcaşului de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat se desfăşoară cu participarea unui număr de maximum 16 persoane”, prevede ordinul.
 
Masca este obligatorie în interiorul lăcaşelor de cult şi în locaţiile unde se desfăşoară slujbe cu caracter privat.
 
În cazul slujbelor oficiate în aer liber, va trebui menţinută distanţa de 1,5 metri între persoane.
 
De asemenea, slujbele religioase desfăşurate în spaţii publice, în exteriorul lăcaşurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stefan din Nord
23.05.2020, 12:39:08

Vai , vai si preotii ce zic ? Cum sa dezinfectezi dupa trupul lui Hristos ? Blasfemie maica . Nu se dau cu fundul de pamant vazand o asa batjocora ?

+1 (1 vot)
Realist
23.05.2020, 16:18:49

Bun, dezinfectata, dar cu ce ? Cum ? PS: In rest, observ ca s-au invartit barbosii de o exceptie: "în exteriorul lăcaşurilor de cult, nu sunt considerate adunări publice" Adica toate cele multimi sunt adunari publice si sunt interzise - doar daca asculti slujba esti aparat de infamul Covid !

+2 (2 voturi)
Mesterul Ardelean
23.05.2020, 15:21:51

Ar trebui sa ne dezinfectam noi ochii si urechile dupa fiecare contact cu BOR si zicerile sale. Imi e scarba de ce a ajuns Statul Roman in care niste impostori ordinari, capii BOR, ajung sa faca legea. Si, drept multumesc pentru acest gest, prostanacii din PNL (pe care i-am votat de fiecare data!) vor vedea cum PSD-ul va fi sustinut de catre Biserica in timpul campaniei electorale ...

+1 (1 vot)
Alexandru Preda
23.05.2020, 15:33:02

Trebuie sa facem o petiție ca să scoată din uz lingurița aceea??? Este sfidarea oricărei reguli de igiena și de bun simt sa pretinzi credincioșilor sa se supună unui astfel de abuz în raport cu sănătatea oamenilor.

+1 (1 vot)
Toma Caragiu
23.05.2020, 17:18:06

Un obicei inapoiat pentru oameni inapoiati.

+1 (1 vot)
Modifică Setările