Pacienţi plimbaţi prin tot Iaşiul pentru un tomograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozi interminabile pentru o analiză la tomograf şi bolnavi plimbaţi de la un spital la altul. Aceasta este situaţia din spitalele ieşene în care tomografele se defectează aproape zilnic.

Cozi interminabile pentru o analiză la tomograf şi bolnavi plimbaţi de la un spital la altul. Aceasta este situaţia din spitalele ieşene în care tomografele se defectează aproape zilnic. Astăzi, singurele tomografe funcţionabile erau cele de la Spitalul Universitar CFR şi, începând de la prânz, cel de la Spitalul "Sf. Spiridon", acolo unde medicii se plâng că nu mai fac faţă numărului foarte mare de pacienţi. Tomografele de la Spitalul de Neurochirurgie şi Spitalul Militar s-au defectat astăzi aproape în acelaşi timp.
Singurele aparate funcţionabile erau cele din incinta Spitalului CFR şi de la Spitalul "Sf. Spiridon", cel din urmă abia după orele prânzului. Iar acum, în aceste două spitale, pacienţii pot fi trimişi numai până la ora prânzului, dacă nu reuşesc să-şi facă analizele în cauză, pacienţii au ca singură opţiune un laborator particular de imagistică medicală. Medicii de la spitalele ieşene se plâng că nu există un service care să rezolve problema reparaţiilor computerelor-tomograf şi astfel apar mereu probleme.
Din această cauză, zilnic, pacienţii din întreaga Moldovă sunt nevoiţi să plece spre Bucureşti sau Cluj, deoarece tomografele din spitalele ieşene ori nu funcţionează, ori au program limitat. Cea mai gravă situaţie se găseşte în Spitalul de Neurochirurgie, unde computerul-tomograf nu funcţionează de la începutul săptămânii trecute. Medicii susţin că principala cauză a defecţiunilor este variaţia de tensiune din aparat.
În astfel de condiţii, medicii ieşeni se văd nevoiţi să se întoarcă la vechile metode medicale, rudimentare de altfel, care nu au mai fost folosite de mulţi ani, cum ar fi angiografia, o metodă dureroasă şi care nu are precizia unui tomograf.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite