Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această imagine a fost surprinsă într-un cartier din Baia Mare.

Devoratorii de televiziune

Am putea crede că ne aflăm în faţa unui sediu al Consiliului Naţional al Audio­vizualului. În fapt, este un bloc unde locuiesc oameni simpli, fani ai lui Măruţă, Mircea Radu, J.R., dar şi ai Gaviotei.

Aşteptăm, în continuare, la adresa fotografiata@adevarul.ro, imaginile surprinse de tine, alături de o scurtă explicaţie, numele autorului şi numărul de telefon. Premiul lunar este o cameră digitală! Regulamentul concursului este publicat pe www.adevarul.ro.

Editorialul cititorului: Către politicieni

Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână, restructuraţi-vă întâi pe voi! Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite. După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui „gras", de 500 sau 600 de lei. Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.

Trei sferturi dintre directorii pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame! Luaţi-vă clientela politică din toate AGA şi CA-urile companiilor de stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele, primăriile, consiliile judeţene cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro. Voi aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru. Oamenii voştri, ai partidelor, îi protejează. Îi apără de funcţionari să nu-i descopere. Îi apără de lege. După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări. (Costel Pavel)

Abonaţii noştri: „Nepoţica va avea toate colecţiile"

Nazarica Bota, o pensionară de 59 de ani, este unul dintre abonaţii din Bistriţa ai „Adevărului". Femeia spune că are toate colecţiile apărute împreună cu ziarul. „Colecţiile sunt binevenite. Astfel află şi tinerii din ziua de astăzi ce reviste frumoase erau pe vremuri. În plus, cărţile sunt la un preţ foarte bun. O carte îşi are locul ei de cinste într-o casă", crede femeia.

Nazarica Bota are de gând să adune întreaga colecţie de benzi animate „Rahan" pentru viitoarea nepoată, care este aşteptată azi-mâine să vină pe lume. „O vom numi Alexia Ioana. Tot pentru ea am adunat şi poveştile pentru copii. Ediţia grafică este de calitate", adaugă ea.

Femeia s-a abonat la cotidianul nostru acum trei ani şi spune că atât ea, cât şi mama ei, în vârstă de 80 de ani, aşteaptă cu nerăbdare suplimentul de sănătate al „Adevărului", pe care-l citesc din „doască-n doască".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite