Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Negulescu este cel mai tânăr manager al unei firme de IT şi software (Loading Media) din Baia Mare.

Abonaţii noştri: „E necesar să fim informaţi"

Are doar 23 de ani şi are în subordine nu mai puţin de 36 de angajaţi. S-a abonat la revista „Forbes" în urmă cu un an şi spune că aceasta este cel mai bun produs pe segmentul bussines din România. „Tocmai mi-am reînnoit abonamentul pe încă un an. Mă interesează tot ce mişcă în afaceri în România, iar «Forbes» îmi oferă toate informaţiile de care am nevoie", spune tânărul manager.

Angajaţii au la dispoziţie, la firmă, întreaga colecţie a revistei „Forbes". „În pauze, oricine este curios poate să răsfoiască revistele. În plus, din ziarul «Adevărul» aflăm zilnic cele mai importante ştiri din ţară şi din lume. Consider că, pentru a fi eficienţi în orice domeniu, este necesar să fim bine informaţi, iar pentru asta există «Adevărul»", încheie Radu Negulescu.

Editorialul cititorului: Despre lustraţie

Atunci când fostele elite comuniste îşi schimbă cursul firesc al orientării politice şi pornesc, voalat, spre o traiectorie de conversie politică, aceste mutaţii identitare fac dificilă o procedură de lustraţie. De la stânga radicală la social-democraţie, la ultranaţionalism şi liberalism, fostele elite comuniste au încercat să supravieţuiască prăbuşirii fostului regim, răspunzând mereu prompt noului mediu sociopolitic. În acest context, chiar dacă există promotori ai tinerei democraţii, lustrarea acestor elite este cu atât mai dificil de promovat.

Chiar dacă, anterior schimbării regimului în România nu exista, în interiorul elitei de partid, nicio facţiune luminată, orientată către reforme, care să negocieze tranziţia, forţele politice rămase în centrele de putere şi după decembrie 1989 au eschivat solicitările noii democraţii şi, din spatele unor noi culori politice, au reuşit să se menţină pe scena politică românească. Momentul 1989 a fost considerat, cel mai adesea, ca reprezentând cea mai abruptă ruptură cu vechea ordine care a dus la cea mai puţin radicală schimbare. Justificările au îmbrăcat o mulţime de forme.

Publicarea informaţiilor şi a documentelor cu privire la activitatea, structura şi componenţa nomenclaturii comuniste, care atestă implicarea acesteia şi a altor structuri politice şi represive ale regimului totalitar comunist în săvârşirea unor fapte împotriva vieţii, integrităţii fizice sau psihice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului sunt, nu dezirabile, ci necesare. Fără astfel de documente, exsită riscul ca imaginea regimului comunist să rămână incompletă. Decidenţii criminali, dar şi supuşii lor, trebuie, dacă nu pedepsiţi, cel puţin cunoscuţi.(Elena Chimişteanu)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite