Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Palatul Cotroceni, iluminat în culorile steagului spaniol, în semn de solidaritate

2
3 Apr 2020 22:23:11
Autor: M.T.
Preşedintele Iohannis i-a transmis, joi, omologului său din Spania un mesaj de solidaritate. FOTO Twitter
Preşedintele Iohannis i-a transmis, joi, omologului său din Spania un mesaj de solidaritate. FOTO Twitter

Palatul Cotroceni a fost iluminat, în această seară, în culorile drapelului spaniol. Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că „în această perioadă dificilă, România este solidară cu poporul spaniol şi alături de românii stabiliţi în Spania.”

Vineri seară, preşedintele Iohannis a publicat pe contul său de Twitter un mesaj de solidaritate în limba spaniolă, alături de trei imagini în care apare Palatul Cotroceni iluminat în culorile drapelului spaniol.

Decizia de iluminare a Palatului Cotroceni în culorile Spaniei vine după discuţia telefonică de joi a preşedintelui Klaus Iohannis, cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, pe tema crizei provocate de coronavirus. În cadrul convorbirii, Klaus Iohannis a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania.

Preşedintele României a evocat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a ajutat în ultimii ani la crearea unor strânse punţi de legătură între cele două state.

O iniţiativă similară a fost demarată şi joi, 2 aprilie a.c, când Administraţia Prezidenţială a decis iluminarea Palatului Cotroceni în culorile drapelului italian, din solidaritate pentru Republica Italiană şi poporul italian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Mihai Neagu
4.04.2020, 01:14:53

Si pe cand solidaritarea cu Romania?

+1 (3 voturi)
microtron
4.04.2020, 03:23:42

deja vrei prea multe

+1 (3 voturi)