Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii Neamului: „Rugăciunea Tatăl Nostru afirmă certitudinea promisiunii făcute de Iisus: «Nu vă voi lăsa orfani»”

9
31 May 2019 18:14:20
Autor: Laurenţiu Sirbu
Papa Francisc vizită în România Catedrala Neamului FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe
Papa Francisc vizită în România Catedrala Neamului FOTO Inquam Photos / Adriana Neagoe

Papa Francisc, însoţit de Patriarhul Daniel, a vizitat Catedrala Naţională din Bucureşti la scurt timp după întâlnirea de la Palatul Patriarhiei. „Rugăciunea Tatăl Nostru afirmă certitudinea promisiunii făcute de Iisus ucenicilor săi: «Nu vă voi lăsa orfani»”, a spus Sanctitatea Sa.

Papei Francisc  le-a vorbit credincioşilor prezenţi la Catedrala Mântuirii Neamului despre „rugăciunea comună Tatăl Nostru”.

„Ea sintetizează identitatea noastră de fii şi, în special, de fraţi care se roagă unul lângă celălalt”.

„Rugăciunea Tatăl Nostru afirmă certitudinea promisiunii făcute de Iisus ucenicilor săi: «Nu vă voi lăsa orfani» (In14,18) şi ne oferă încredere să primim şi să acceptăm fratele ca pe un dar”, a spus Papa Francisc.

În continuare, a fost rostită rugăciunea Tatăl nostru, în limba latină, urmată de cântări pascale catolice.

Apoi, aceeaşi rugăciune a fost rostită în limba română, după care au fost intonate cântări pascale ortodoxe.

Cei doi conducători de Biserici s-au întâlnit pe esplanada Catedralei Naţionale, unde Patriarhul României i-a prezentat pe scurt Papei Francisc stadiul actual al lucrărilor. Ei au intrat în jurul orei 17:00 în incinta lăcaşului de cult, după care au rostit fiecare câte un cuvânt de salut pascal.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulţumit Papei Francisc în mesajul său pentru sprijinul acordat constant credincioşilor ortodocşi români din Italia şi din alte ţări, unde „Biserica Romano-catolică a pus la dispoziţia comunităţilor ortodoxe româneşti 426  lăcaşuri de cult, 306 în Italia şi 120 în alte ţări din Europa Occidentală”.

După prezentarea discursului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit Papei Francisc o icoană pictată în mozaic, reprezentând pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României şi al Catedralei Naţionale.

La ieşirea din Catedrala Naţională, Patriarhul României şi Papa Francisc au salutat credincioşii prezenţi cu salutul pascal: „Hristos a înviat!”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

miron miron
31.05.2019, 20:05:01

Pana in acest moment vizita Papei a fost foarte reusita. Atat la Palatul Cotroceni la intalnirea cu domnul presedinte Iohannis, cat si la Catedrala Nationala au asistat numerosi politicieni cat si un mare numar de credinciosi. Dintre politicieni, regretabil au fost lipsa a doua personalitati remarcabile. Domnul presedinte Iliescu la spital si domnul presedinte Dragnea in puscarie...

0 (2 voturi)
Bruxelles Molenbeek
31.05.2019, 20:13:44

Mancaiai din cur lui dragnea ,el este doar un numar .politic este terminait.auzi si tu presedinte ....ma bufnit rasul

+1 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
31.05.2019, 23:19:27

...pe criminalul-ILIESCU-KGB Papa putea sa-l spovedeasca si sa-i faca si un Maslu acum cand e bolnav de prabusirea PSD-ului...visul lui de 29 de ani......macar il ajuta sa se pocaiasca odata inainte de moarte....

Stefan din Nord
31.05.2019, 21:14:41

Cu toata dragostea dar Papa asta n-a inteles nimic din rugaciunea Tatal Nostru Nu este vorba in ea ca suntem cu totii frati ce se roaga unii langa altii si nici Promisiunea facuta ucenicilor ca Nu va voi lasa orfani Rugaciunea incepe cu cererea noastra ca Numele Sau sa se sfinteasca Apoi vine cererea cea mai importanta a rugaciunii Vie Imparatia Ta Deci cerem sa vie o imparatie a lui Dumnezeu Ce inseamna asta pentru noi ? De ce sa cerem o imparatie ? Nu ne place republica ,vrem o imparatie ? Rugaciunea continua cu urmatoarea cerere Faca-se voia Ta ,precum in cer ,asa si pe pamant . Ce urmeaza stie tot crestinul Cerem paine si apoi sa ne ierte greselile asa dupa cum si noi le iertam celor ce ne gresesc

-1 (1 vot)
anisco lucaciu
31.05.2019, 21:30:42

A primit o icoană. Nu dă doi bani pe ea. Papa nu cinstește icoana, cum nu cinstește întreg catolicismul. Lui îi trebuie statui tridimensionale să le poată pipăi.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările