Parada militară de 1 decembrie, în Capitală. La ce oră încep ceremoniile şi ce reguli trebuie respectate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Parada militară organizată pe 1 decembrie în Capitală, de Ziua Naţională a României, va avea loc anul acesta cu un număr restrâns de participanţi.

Ceremonia va începe la ora 11:00, în Piaţa Arcul de Triumf, într-un format restrâns, având în vedere situaţia epidemiologică. Va fi intonat imnul naţional, iar apoi preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor români.

La parada militară vor putea fi prezenţi cel mult 400 de oameni. Masca de protecţie va fi obligatorie, dar şi dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. De asemenea, va trebui să se asigure o distanţă de minimum 1 metru între persoane. 

Activităţile specifice Zilei Naţionale a României vor fi permise şi la sediul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediile locale cu participarea a cel mult 150. Organizatorii trebuie să asigure o suprafaţă de minim 2 mp pentru fiecare persoană participantă şi să supravegheze respectarea regulilor de acces şi protecţie sanitară. Şi în acest caz participanţii trebuie să prezinte certificatul verde, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. 

Citeşte şi: Noi măsuri de relaxare de la 1 decembrie DOCUMENT

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite