Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Parchetul Capitalei susţine că Poliţia a denaturat realitatea în cazul procurorilor care se aflau la o terasă din Centrul Vechi împreună cu comisarul Gavriş

26
23 Jan 2021 20:24:35
Autor: Raluca Stepanov
Procuroriii îi iau apărarea lui Radu Gavriş şi susţin că  evenimentele relatate de Poliţia Română sunt denaturate
Procuroriii îi iau apărarea lui Radu Gavriş şi susţin că  evenimentele relatate de Poliţia Română sunt denaturate

Patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau pe terasa localului Hanul lui Manuc din Centrul Vechi al Capitalei, vineri seara, împreună cu comisarul şef Radu Gavriş, iar aceştia nu aveau vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment, anunţă oficialii Parchetului Capitalei într-un  comunicat remis presei.

„Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată. În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment”, explică reprezentanţii Parchetului Capitalei într-un comunicat de presă.
 
Aceştia mai arată că în jurul orelor 19:00, cei patru procurori au fost legitimaţi de către poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.
 
„La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei. În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare”, atrag atenţia procurorii.
 
Potrivit unor surse din Ministerul de Interne, verificările care se fac în acest caz au scos la iveală că, poliţiştii care au participat la acţiunea de vineri seara au fost aspru criticaţi a doua zi de către şeful sectorului 3 Poliţie, Gabriel Şchiopu, că nu au dat amenzi celor aflaţi în local, şi i-ar fi obligat să le dea a doua zi amenzi comisarului şef Radu Gavriş şi procurorilor aflaţi cu acesta la masă.

"La data de 22 ianuarie 2021, în jurul orei 19:15, poliţiştii din Bucureşti au depistat, în spaţiul închis al unui restaurant din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, 27 de persoane. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că una dintre persoanele depistate figura carantinată în judeţul Călăraşi, din data de 16 ianuarie 2021, astfel că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor", a transmis, sâmbătă dimineaţă, Poliţia Română, într-un comunicat de presă în care sunt prezentate acţiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

Ilie Enache
23.01.2021, 20:30:22

Intr-o tara normala toti cei suprinsi erau demisi....nimeni nu este mai presus de lege,dar la noi e posibil orice!

-3 (17 voturi)
Tudor Miclovan
23.01.2021, 20:34:18

Sub ochii nostri mafiotii se spala intre ei si pe noi ne chiorasc in fata ca de fapt n-am inteles noi ce era deja clar. Cu toata mila pentru ei si frigul de sezon: afara!

-5 (23 voturi)
zero
23.01.2021, 20:38:50

Cu ce Clan au avut intrunire?

0 (14 voturi)
manea laura
23.01.2021, 20:48:06

pentru cine e curios de mai multe informatii despre acest 'caz' 'Unul dintre cei mai reputați polițiști din România Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. În ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă ”un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului Penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori. Radu Gavriș este unul dintre cei mai reputați polițiști din țară și a lucrat la anchete grele, ca șef al Serviciului Omoruri. A anchetat și cazuri cu încărcătură politică, așa cum ar fi moartea lui Bogdan Gigină, incendiile de la Giulești și Colectiv, polițistul pedofil, cazul Burnei, cazul Caracal.' - https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/exclusiv-ca-sa-scape-de-gavris-igpr-arunca-in-aer-toate-dosarele-procurorilor-tribunalului-bucuresti-si-acuza-in-bloc-judecatorii-tmb 'La rândul lui Vali Sitaru, fostul sef al Laboratorului Cercetare la Fata Locului din Serviciul Criminalistic, a tras un semnal de alarmă cu privire la reorganizarea de la Poliţia Capitalei. „Citesc si ma crucesc! Au pus tunurile pe Serviciul Omoruri, ca pe ciumatii Politiei. Incepand cu Radu Gavris, pe care in treacat fie spus il cunosc de cand a absolvit Academia si a fost repartizat la Omoruri. Nu mi-a fost sef, nu imi este ca sa fiu catalogat ca fiind pupincurist, dar acest om nu merita ceea ce i se intampla. Radu - imi permit sa-i spun asa, a fost printre putinii, daca nu singurul sef din Politie care a aplicat in munca de politie metode moderne de investigatii, metode invatate peste ocean, unde a fost sa invete si sa aplice in tara, nu in excursie ca marea majoritate." https://adevarul.ro/news/eveniment/razbunare-imaginile-fostul-sef-politiei-liderii-clanului-duduianu-dna-ridica-documente-serviciul-omoruri-politia-capitalei-1_5f6351da5163ec427111daf9/index.html

+7 (15 voturi)
manea laura
23.01.2021, 20:50:18

https://newsweek.ro/actualitate/razbunarea-sefilor-adjunctul-politiei-capitalei-radu-gavris-detasat-la-politia-harghita 'Potrivit unor surse, Liviu Vasilescu îl suspectează pe Radu Gavriș că s-ar afla în spatele scurgerii de informații în presă cu privire la întâlnirea șefului poliției cu interlopii din clanul Duduianu.'

+7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările