Parchetul General a clasat dosarul microfonului găsit de Carmen Dan în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul deschis în legătură cu dispozitivul de înregistrare găsit în locuinţa ministrului de Interne, Carmen Dan. Procurorii susţin că nu a fost vorba de violare a domiciliului şi a vieţii private, aşa cum afirma Carmen Dan.

Anchetatorii spun că microfonul nu funcţiona şi a fost instalat de doi bărbaţi chemaţi tocmai pentru a verifica dacă în apartamentul închiriat de ministrul de Interne în Bucureşti există tehnică de înregistrare.

Potrivit Digi24, cei doi au fost solicitaţi de o rudă a lui Carmen Dan şi de aceea nu se poate vorbi de violare de domiciliu. „Nici de înşelăciune nu poate fi vorba, spun procurorii, pentru că cei doi specialişti nu au fost plătiţi pentru serviciile prestate”, susţine sursa citată.

În acest dosar, Carmen Dan a fost audiată în calitate de martor în ianuarie. Vecini şi rude ale ministrului de Interne au fost, de asemenea, la parchet pentru audieri.

În noiembrie 2017, Carmen Dan a anunţat că a găsit în apartamentul în care locuieşte cu chirie un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete.

Ministrul de Interne declara atunci că a făcut plângere pentru violare de domiciliu.

"Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care, după prima verificare, pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat aşa cum era normal şi firesc - am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal. (...) Am avut surpriza să constat că într-o priză de telefon, e oarecum suspect până şi locul unde era amplasat dispozitivul, am găsit acest dispozitiv. Era mascat în interiorul acelei prize, nu era un dispozitiv la vedere. (...) Era un dispozitiv care era conectat la o sursă de alimentare şi înţeleg că avea şi o baterie care probabil alimenta dispozitivul când s-ar fi întrerupt sursa de energie'', explica ministrul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite