Parchetul General a preluat dosarul fostului poliţist infectat cu coronavirus, ce a ascuns informaţii medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul MAI este în carantină
Spitalul MAI este în carantină

Parchetul General a anunţat joi preluarea dosarului care-l vizează pe fostul comisar şef Nelu Lupu, devenit pacientul 16 diagnosticat cu coronavirus. Reamintim că acesta s-a internat la Spitalul Dimitrie Gerota şi nu a spus medicilor că fusese în Israel cu câteva zile înainte. Nouă persoane s-au infectat direct de la acesta, iar spitalul a ajuns în carantină.

„Informăm că în cursul zilei de astăzi, 12 martie 2020, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost preluat dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal, constând în aceea că o persoană, infectată cu Covid-19 şi internată la Spitalul de urgenţă ”Dr. Dimitrie Gerota”, nu a anunţat autorităţile că a efectuat deplasări în afara ţării şi cu privire la destinaţia avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu şi a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus”, a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Joi, Grupului de Comunicare Strategică a anunţat infectarea pacientului 48 o femeie de 20 de ani, din Bucureşti, contact indirect al pacientului 17, bărbatul de 60 de ani, fost ofiţer MAI, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv ulterior internării.

Pacientul 17, cel care a îmbolnăvit cel puţin 6 oameni cu COVID - 19 după ce s-a îmbolnăvit şi a mers la Spitalul MAI unde a ascuns că a fost plecat din ţară, are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din cauza minciunii fostului poliţist, comisarul-şef Lupu Nelu, au fost închise trei instituţii: Spitalul MAI, cu toţi pacienţii şi cadrele medicale în el, ADP Sector 4, dar şi Primăria Capitalei, o angajată de acolo declarând că a călătorit împreună cu acesta în Israel. „Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu COVID-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii Prev de art 352 CP”, au anunţat autorităţile. Dacă va fi găsit vinovat, fostul poliţist riscă până la 2 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite