Parchetul General, reacţie la decizia CCR: Are putere numai pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parchetul General
Parchetul General

Parchetul General a reacţionat după ce CCR a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala între Parlament si Ministerul Public, ca urmare a protocoalelor dintre parchet si SRI. Parchetul General a subliniat că decizia CCR are putere numai pentru viitor, anunţând că va căuta soluţii optime după publicarea motivării.

Parchetul General a luat act de decizia CCR de miercuri, anunţând că va identifica soluţiile optime în vederea dispunerii măsurilor legale corespunzătoare.

„Potrivit art. 147 alineatul 4 din Constituţia României, de la data publicării în Monitorul Oficial deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. După motivarea deciziei, urmează a fi identificate şi analizate soluţiile optime în vederea dispunerii   măsurilor legale corespunzătoare”, a anunţat PG, printr-un comunicat de presă.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Curtea Supremă şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016

Decizia instanţei a fost luată cu majoritate de voturi, şase voturi fiind „pentru” şi trei „împotrivă”. Potrivit CCR, decizia nu produce efecte asupra sentinţelor pronunţate până acum, ci instanţele şi Parchetul General vor verifica doar cauzele aflate în curs (urmărire penală şi trimitere în judecată) şi vor stabili în ce măsura s-a produs o încălcare a dispoziţiilor referitoare la competenţa materială şi calitatea organului de urmărire penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite