Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a declinat Secţiei speciale cauza privind intervenţia poliţiştilor după apelul Alexandrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt precizează că a declinat Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie cauza privind modul în care structurile MAI au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt face precizări în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora procurorii din Caracal care au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu le-au deschis dosar penal poliţiştilor care s-au ocupat de caz.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în 31 iulie 2019 a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a sesizării Ministerului Afacerilor Interne – Corpul de Control al Ministrului, un dosar penal în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, privind modul de acţiune al structurilor M.A.I., în cazul dispariţiei minorei Măceşanu Alexandra Mihaela.

„Prin ordonanţa din data de 01.08.2019, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a admis cererea şi a dispus preluarea dosarului susindicat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmând, astfel, ca parchetul ierarhic superior să efectueze cercetări sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 C.pen. Prin ordonanţa din data de 28.08.2019 Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că pe rolul acelei unităţi de parchet se afla, în lucru, un dosar penal având acelaşi obiect, iar potrivit art. 88 ind. 1 alin. 2 din Lg nr. 304/2004 „Secţia pentru Investigara Infracţiunilor din Justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele prevăzute la alin. 1, sunt cercetate şi alte persoane”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

În cursul aceleiaşi zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a cerut Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ca organ ierarhic superior, preluarea acelui dosar penal, având în vedere că şi la nivelul acelei unităţi de parchet se fac cercetări de către instituţiile abilitate să aprecieze modul de aducere la îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu în legătură cu acelaşi eveniment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite