Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează două morţi suspecte în Penitenciarul Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei fac cercetări după ce doi deţinuţi de la Penitenciarul Rahova au murit pe 17 şi respectiv pe 24 iunie.

Ambii bărbaţi erau însă cunoscuţi cu afecţiuni medicale, după cum au afirmat reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Primul deces a fost înregistrat pe 17 iunie, la Spitalul Penitenciarului Rahova din Capitală, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 62 de ani. Acesta era internat în unitatea medicală a unităţii de detenţie, fiind cunoscut cu afecţiuni medicale.

„Ca în fiecare caz de deces, a fost anunţată familia, a fost informat judecătorul de supraveghere activă şi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a declarat Carmen Usoiu, ofiţer de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Al doilea bărbat a murit pe 24 iunie şi avea 8 de ani. Potrivit ANP, bărbatul a acuzat o stare de rău în secţia de deţinere, astfel că a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova. Cadrele medicale au încercat să-i acorde primul ajutor, însă acesta nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost declarat decesul.

Şi în acest caz a fost făcută o sesizare către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti care a deschis un dosar de cercetare pentru moarte suspectă împreună cu ofiţerii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu au putut preciza cu ce afecţiuni medicale erau cunoscuţi cei doi bărbaţi. În rapoartele de necropsie ale medicilor legişti nu au fost consemnate urme de violenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite