Parfum de libertate. Liviu Dragnea a ieşit pentru prima dată din penitenciar. Fostul lider PSD, audiat ca martor într-un proces de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a fost scos, joi, din Penitenciarul Rahova pentru a fi dus la  Tribunalul Bucureşti unde a fost audiat ca martor în procesul în care este judecat fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

UPDATE La plecarea de la Tribunal, fostul deputat Valeriu Zgonea a refuzat să facă vreo declaraţie. El a fost întrebat despre fostul său coleg de partid, în condiţiile în care a fost singura persoană publică care s-a intersectat cu Dragnea de la momentul la care a fost închis în penitenciarul Rahova. 

UPDATE Audierea lui Liviu Dragnea, de la Tribunalul Bucureşti, s-a încheiat după mai bine o oră. Fostul lider PSD a fost audiat în sedinţă secretă.

UPDATE Liviu Dragnea s-a închinat în boxa martorilor, fostul preşedinte PSD fiind adus fără cătuşe la instanţă.

El este îmbrăcat într-un costum breumarin, cămaşă albă şi cravată, purtând şi ochelari de vedere.

Tot ca martor în dosar a fost citat şi fostul premier Victor Ponta, însă acesta nu s-a prezentat încă la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorul Gheorghe Tudorel Zgondea a declarat şedinţa nepublică, astfel că jurnaliştii nu au acces în sala de judecată, arată mediafax.ro. La începutul anului trecut, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat.

El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte PSD, Valeriu – Ştefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă de-a acestuia.

Ulterior, Valeriu Zgonea ar fi primit de la Dobrică contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna, în cuantum total de 62.143 lei, iar ruda lui Dumitru Dobrică a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu, spun procurorii.

Apoi, tot ca urmare a demersurilor lui Valeriu Zgonea, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale şi a fost numită, pe 23 ianuarie 2014, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite