Părinţii adoptivi ai Sorinei cer daune în instanţă pentru perioada cât sunt reţinuţi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Părinţii adoptivi ai Sorinei au depus, la instanţă, o cerere prin care cer daune pentru perioada cât stau în România contra voinţei lor pentru a lămuri situaţia micuţei Sorina pe care au înfiat-o în urmă cu câteva luni, dar pe care nu o pot lua încă în SUA. Aceştia au motivat că cer daune fiindcă au multe cheltuieli în ţară şi nu-şi pot lua salariile din SUA deoarece sunt reţinuţi aici.

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin ar fi trebuit să ia joi o decizie privind părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată de o familie din SUA, însă au amânat decizia pentru data de 3 iulie.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, Andreea Danciu, a declarat pentru News.ro că judecătorul investit cu soluţionarea cauzei a decis că se impune amânarea.

„Judecătorul investit cu soluţionarea a decis că se impune amânarea cauzei pentru a se comunica diversele cereri depuse la dosar, respective întâmpinare, cerere reconvenţională şi cererea de chemare în  judecată către pârâţi”, a declarat Andreea Danciu.

Aceasta a explicat că familia Săcărin a solicitat plata unor sume de bani, cel mai probabil despăgubiri pentru şederea în România pe durata procesului.

„S-a depus cererea reconvenţională cu plata unor sume de bani. Pârâţii solicită obligarea celorlaltor părţi la plata unei sume de bani”, a declarat Danciu. 

Într-un comunicat de presă, de joi, al Judecătoriei Drobeta Turnu Severin se anunţă că amânarea cauzei a fost dispusă pentru data de 3 iulie.

„În vederea comunicării către reclamant a întâmpinării şi a cererii reconvenţionale formulate de pârâţii Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena, respectiv pentru a se comunica pârâţilor cererea de chemare în judecată, în şedinţa publică din data de 27.06.2019, judecătorul investit cu soluţionarea cauzei a dispus amânarea judecării acesteia la data de 3.07.2019, ora 11.00, Sala nr. 2. Totodată, s-a dispus citarea pârâţilor Săcărin Gabriel şi Săcărin Ramona Elena cu menţiunea de a achita taxa judiciară de timbru în cuantum de 200 lei, aferentă cererii reconvenţionale, precum şi emiterea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, fiind prorogată discutarea excepţiilor procesuale invocate prin întâmpinare”, se arată în comunicat.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi au declinat către Judecătoria Drobeta Turnu Severin competenţa de soluţionare a solicitării procurorului general interimar, Bogdan Licu, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către fetiţa de opt ani din Baia de Aramă adoptată de o familie de români din SUA.

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a formulat, luni, o cerere de ordonanţă preşedinţială adresată Tribunalului Mehedinţi prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina. De asemenea, Licu a formulat o cerere de revizuire a sentinţei prin care a fost încuviinţată adopţia şi a cerut suspendarea executării sentinţei.

Sorina a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal din Mehedinţi care a crescut-o, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA.

Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”, în timp ce procurorul trage de ea şi încearcă să o ducă la maşină, pentru a fi preluată de părinţii adoptivi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite