Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Parteneriat între Pro Optica, Romarm şi IOR pentru turele telecomandate ce vor fi fabricate la Uzina Automecanică Moreni

3
25 Jun 2019 22:53:14
Autor: News.ro
FOTO ARHIVĂ
FOTO ARHIVĂ

Compania Naţională Romarm, societatea Pro Optica şi societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind turelele telecomandate de calibru 7,62 şi 12,7 mm,  a anunţat marţi Ministerul Economiei.

Compania Naţională Romarm, societatea Pro Optica şi societatea Întreprinderea Optică Română (IOR) SA au semnat un acord de colaborare privind turelele telecomandate de calibru 7,62 şi 12,7 mm ”având în vedere interesul esenţial de securitate a României, de a avea pe teritoriul naţional capabilităţi de producţie şi mentenanţă vitale pentru dezvoltarea, producţia şi menţinerea stării de operativitate a sistemelor de apărare pe ciclul de viaţă şi în situaţii critice”, a anunţat marţi Ministerul Economiei.
 
”Produsele, de succes mai ales la export până acum, dezvoltate, omologate cu MApN şi fabricate de către Pro Optica, societate interesată acum de externalizarea fabricaţiei, urmează să fie realizate la Uzina Automecanică Moreni, operator economic din industria naţională de apărare, care deţine resursele necesare pentru realizarea produsului şi pentru  creşterea valorii adăugate în proiectele şi programele de vehicule blindate”, arată comunicatul Ministerului Economiei remis News.ro.
 
Turelele telecomandate vor intra în portofoliul de fabricaţie al Uzinei Automecanice Moreni. 
 
Tot în baza acestui acord, IOR va fabrica o serie de componente, subansamble şi ansamble de mecanică fină şi optică din sistemul de conducere a focului, din blocul de senzori optronici şi de la staţia de lucru a operatorului.
 
Rezultatul acestei colaborări, adică produsul cu fabricaţia omologată la Moreni, va servi oportuniţăţile deja existente pe piaţa externă, dar şi piaţa internă, pentru care va fi asigurată mentenanţa pe ciclul de viaţă în România.
 
“Salut acest acord de colaborare, care este de bun augur pentru Uzina Automecanica Moreni şi pentru întreaga industrie naţională de apărare. Este un bun exemplu de colaborare onestă şi de bună-credinţă între operatori economici de stat şi privaţi, care înţeleg că există mai multe beneficii economice în colaborarea strânsă, decât în concurenţa dură, astfel încât, per total, va câştiga economia românească şi securitatea României. Ştiu că atât Uzina de la Moreni, cât şi IOR au capacităţile să ducă la bun sfârşit acest proiect, ceea ce ne va permite să diversificăm portofoliul de produse pe care îl pot oferi companiile de stat din industria naţională de apărare”, spune ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

geek-a-contra
25.06.2019, 23:37:02

daca se lasa cu productie de adevaratelea este o stire cu adevarat buna. bafta.

Sorin Constantin
26.06.2019, 08:06:22

@ geek-a-contra, pe vremuri, în timpul ,,odiosului dictator" IOR era una dintre cele mai bine echipate și mai serioase uzine din România, azi IOR este un mic atelier de artizanat...

geek-a-contra
26.06.2019, 11:16:14

hai sa-ti spun o cestie :) cunosc fro doua firme de optica de marimea unui "atelier de artizanat", specializate in optica ... specializata. fac zeci de milioane cu numai citiva zeci de angajati.... le stiu fiindca lucram cu ele. in domeniul asta marimea chiar nu conteaza. daca faci produse de serie in china, genul 5 milioane de lentile, cu parametri optici cel mult mediocri, la 10 centi bucata ptr front camera de pe smartfoane este NIMIC, daca faci sisteme optice in serii de citeva zeci sau sute de bucati ptr, sa zicem, ptr f-22 sau f-35, in cazul de fata masini de lupta cre se fabrica in serii de pina la citeva mii de bucati, 50 de angajati este deja excesiv....