Pasagerii unei curse Tarom au plecat către Iaşi, dar au fost părăsiţi pe aeroportul din Suceava. „Am fost debarcaţi în câmp“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasagerii unei curse TAROM care trebuia să ajungă la Iaşi s-au trezit, fără să fie anunaţi în prealabil, pe aeroportul din Suceava. Cu mult haos şi întârzieri, aceştia au fost duşi apoi cu autocarul până la Iaşi. Acum au o problemă să se întoarcă acasa, la Bucureşti.

UPDATE

Ulterior, TAROM a revenit cu un punct de vedere asupra situaţie. „Cursa ROT 701 din data de 09 Dec 2019 a decolat conform orarului de zbor. Întrucât pe parcursul zborului, condiţiile meteorologice pe aeroporul de destinaţie s-au înrăutăţit,  comandantul aeronavei a decis, conform procedurilor standard în această situaţie, aterizarea pe Aeroportul Suceava.Menţionăm că pasagerii au fost debarcaţi în condiţii optime.  Apoi, reprezentanţii TAROM au decis transferul terestru către Iaşi, destinaţia iniţială, din dorinţa de a veni în sprijinul pasagerilor săi şi de a minimiza pe cât posibil impactul pe care această situaţie l-ar putea avea în planul de călătorie al acestora.

În acest sens, subliniem faptul că atât pe parcursul zborului către Suceava, cât şi în timpul de aşteptare al autocarului care a efectuat transportul către Iaşi, pasagerii au primit asistenţă la sol şi li s-au oferit toate informaţiile necesare, conform procedurilor TAROM.Totodată precizăm că pe Aeroportul din Iaşi, condiţiile meteo s-au menţinut întreaga zi, fapt care a condus şi la întarzierea altor curse TAROM.

Operarea în condiţii de vizibilitate redusă  nu poate asigura condiţiile necesare pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene. Compania TAROM îşi exprimă regretul pentru această situaţie, însă reiterează şi doreşte să evidenţieze în mod deosebit  că prioritatea TAROM este siguranţa şi securitatea pasagerilor şi echipajelor sale”, arată comunicatul TAROM.

Aeronova RO 701 a plecat fără niciun fel de probleme din Bucureşti, dar pasagerii au fost anunţaţi de către însoţitorul de bord, nu de către pilot, că aeronova va ateriza la Suceava pentru că este ceaţă, conform declaraţiilor unui pasager, avocat în baroul Bucureşti. Mai mult, însoţitorul de bord ar fi mirosit a alcool pe durata cursei. 

Ajunşi la Suceava, pasagerii au fost debarcaţi în câmp, trecând minute bune până când un reprezentant al aeroportului să le observe prezenţa şi să-i ajute. Directorul aeroportului nu a venit la faţa locului pentru că ar fi avut „altă treabă”, un  angajat al TAROM anunţându-i că urmează să vină un autocar pentru a-i transporta mai departe la Iaşi. Autocarul a venit şi el cu întârziere, iar drumul până la Iaşi a durat trei ore, conform unui pasager care a trecut prin tot calvarul lipsei sistematice de organizare. 

Acelaşi pasager a declarat că aeronava care a aterizat la Suceava a plecat către Bucureşti cu mai multe persoane care s-au urcat în locul primei serii de pasageri. „Cred că se ştia, au venit alţii cu autocarul şi s-au urcat în aeronava cu care venisem noi”, a declarat acesta. 

Există probleme şi la cursa de întoarcere a TAROM de la Iaşi la Bucureşti de la ora 14:00. Întârzierile au fost puse şi de data aceasta pe seama ceţii, dar în acelaşi timp alte aeronave, inclusiv ale TAROM, nu par să fie împiedicate să circule.

Avocatul din baroul Bucureşti care a sesizat cazul pentru „Adevărul” spune că situaţia este cu atât mai problematică cu cât Tarom prelucrează date personale, dar nu a informat pasagerii celor două curse, cea cu probleme de dimineaţă şi cea întârziată de după-masă, cu privire la posibilele probleme.

Compania TAROM nu a putut fi contactată, deocamdată, pentru un punct de vedere.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite