articolul anterior articolul urmator

Patriarhul Daniel – Patriarhul Kiril: circumstanţele unei „iubiri imposibile“

44
7 Dec 2017 06:06:12
Autor: Sorin Ghica
Patriarhul Daniel, alături de Patriarhul Moscovei, Kiril
Patriarhul Daniel, alături de Patriarhul Moscovei, Kiril

44 Comentarii

IonIon Codreanu
7.12.2017, 08:16:52

Este o vizită fără conotații politice, în condițiile în care președitele Iohannis nu a acordat nici o atenție vizitei lui Kiril la București. Asta INDIFERENT de participarea lui Daniel la masa oferită de Putin! Putem spune că România a reușit să impună limitele între care se desfășoară discuțiile între cei doi înalți prelați.

+2 (14 voturi)
M Costi
7.12.2017, 08:19:58

@Sorin Ghica - Intamplator sau nu , ati uitat sa amintiti ca patriarhul Kiril s-a intalnit anul trecut si cu Papa ! Si binenteles , cei doi "...au avut numai de câştigat..." . Cat desptre faptul ca la Moscova patriarhul Daniel a fost primit si de presedintele Putin , impreuna cu ceilalti lideri crestin ortodocsi , in timp ce la Bucuresti presedintele Iohannis nu si-a gasit ...timp sa-l primeasca intr-o vizita protocolara pe patriarhul Rusiei , explicatia nu poate fi decat de diferenta mare de inteligenta politica. Putin se intalneste de 7-8 pe an cu presedintele SUA , de 10-12 ori pe an cu presedintele Frantei si cancelarul Germaniei , de 6-8 ori pe an cu presedintele Chinei , nici un lider important al Lumii n-are complexe de tipul "Vai , sa nu vada poporu' ca ma întâlnesc cu Putin , ce-o sa zica ...?".

-7 (25 voturi)
M Costi
7.12.2017, 08:33:20

P.S. Privind întrebarea ...jmekera pusa de "analistul...specialistul..." A. Zabava "...Ce rol vrea să joace Biserica Ortodoxă Română asupra influenţei ruseşti în România?..." , eu i-as reaminti analistului-specialist ca nici comunistii romani neaosi nu ii simpatizau pe sovietici ( rusi ) , colaborau cu ei doar daca erau obligati si nu aveau alte variante ! (nu ii includ aici pe comunistii neromani , adusi de Armata Rosie ! ) Iar sugestia ca BOR ar putea vreodata sa joace vreun rol "...asupra influenţei ruseşti în România..." tine de ...noaptea mintii !

-6 (24 voturi)
, new_age
7.12.2017, 08:22:10

Mi-au dat lacrimile de atata iubire fata de Rusia. Se pare ca unii jurnalisti si politicieni habar nu au de "binefacerile "Rusiei la adresa Romaniei,tot asa tovarasi cu iubirea fata de Rusia ca doar ce mama naibii suntem surori de ortodoxie.

+1 (17 voturi)
Strajeru Dan
7.12.2017, 09:27:23

Mda. E clar. Se perfecteaza predarea Romaniei "teritoriului canonic al bisericii ruse", ca parte a inghitirii Romaniei de catre noul URSS. Pesedistii lucreaza in planul politic si cel al sigurantei nationale, demoland institutiile specializate ale statului, increderea UE si NATO in Romania iar B.O.R. vinde componenta obedinet-fals-spirituala. Sunt curios doar care va fi data desfiintarii statului Republica Romania si a transformarii ei in Gubernia Rumunska - visul vechi de 211 ani ai imperiului Rus. As avansa data de 2020, cel mai tarziu 2022. Dar si 2019 ar avea o incarcatura simbolica placuta pentru rusi (anul in care Romania ar trebui sa detina presedintia semestriala a UE).

-1 (15 voturi)