Patriarhul Daniel, despre interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva: Este „ceva nemaiîntâlnit în istorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel FOTO basilica.ro
Patriarhul Daniel FOTO basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, s-a arătat deranjat de oprirea credincioşilor care nu locuiesc în Iaşi să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Este „ceva nemaiîntâlnit în istorie”, a afirmat Patriarhul.

„Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristeţe, pentru că nu toţi credincioşii din ţară care ar fi dorit să fie la Iaşi au această posibilitate. S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriţi să vină la sărbătoarea ei credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieşenilor la racla sfintei, nu şi credincioşilor din ţară”, a spus Patriarhul în predica la slujba din ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, care are şi hramul sfintei, relatează Agerpres.

Părintele Patriarh a îndemnat la intensificarea rugăciunilor către Sfânta Cuvioasă Parascheva. „Tocmai pentru că există această restricţie, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, şi să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumuseţea şi plinătatea ei”, a subliniat Patriarhul Daniel.

Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva este sărbătorită în fiecare an pe data de 14 octombrie la Iaşi. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost anulat tradiţionalul pelerinaj, organizat începând cu anul 1641.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite