Patriarhul Daniel, după incendiul de la Piatra Neamţ: „Ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi”. Ce spune despre medicul erou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel, FOTO Mediafax Alexandru Dobre
Patriarhul Daniel, FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Patriarhul Daniel afirmă, într-un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, că preoţii se roagă lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea grabnică a celor răniţi, între care se află şi „medicul de gardă care a pus viaţa pacienţilor săi mai presus de propria sa viaţă”.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secţia de „Anestezie şi Terapie Intensivă” a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, în seara zilei de  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane şi alte 7 au ajuns  în stare critică.  În aceste momente pline de suferinţă şi tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi şi pentru însănătoşirea grabnică a celor răniţi, între care se află şi medicul de gardă care a pus viaţa pacienţilor săi mai presus de propria sa viaţă”, se arată în mesajul Patriarhului.

El adresează un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienţilor decedaţi, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit şi care a încercat să le salveze viaţa.

Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neamţ, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Alte şapte persoane sunt rănite, printre ele şi medicul de gardă, care a fost grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat. Toate victimele sunt pacienţi cu COVID-19.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite