Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Patriarhul Daniel: „Sărbătoarea Floriilor înseamnă ieşirea din egoismul vieţii individuale“

9
12 Apr 2014 19:34:35
Autor: Mediafax
Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Aproximativ 4.000 de credincioşi şi preoţi au participat, sâmbătă, la pelerinajul de Florii din Capitală, care a început la Mănăstirea "Radu Vodă" şi s-a încheiat la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de patriarhul Daniel.

După ce a rostit o rugăciune de binecuvântare a pelerinilor, patriarhul Daniel a vorbit, în cuvântul de învăţătură, despre importanţa pelerinajului creştin.

PF Daniel le-a spus credincioşilor care au venit la Catedrala Patriarhală că pelerinaj înseamnă mărturisirea în public a credinţei, este o manifestare a dragostei creştine şi reprezintă comuniunea, dar şi o binecuvântare pentru fiecare oraş în care se desfăşoară.

"Pelerinajul de Florii înseamnă speranţă şi, aşa cum Lazăr a fost înviat din morţi a patra zi, Sărbătoarea Floriilor înseamnă ieşirea din egoismul vieţii individuale. Este o chemare spre a identifica comunitatea creştină", a mai spus patriarhul Daniel.

Procesiuni de Florii au fost organizate, sâmbătă, în toate eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate.

Floriile deschid săptămâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, de după cele 40 de zile de post, când credincioşii se pregătesc de intrarea în taina Săptămânii Sfintelor Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos.

Pelerinajul de Florii, care trebuie să înceapă într-o biserica şi să se încheie într-o altă biserică, are loc după vecernia din sâmbăta lui Lazăr şi vesteşte sărbătoarea intrării triumfale a lui Iisus Hristos în Ierusalim.

Pe aceeaşi temă:

Cum sărbătorim corect Floriile. Legătura între tradiţia din popor şi simbolurile biblice. Intrarea ortodocşilor în Săptămâna Patimilor Sărbătoarea Floriilor, care celebrează sosirea lui Iisus Hristos în Ierusalim, marchează începutul săptămânii ce culminează cu noaptea de Înviere şi cu marea sărbătoare de Paşti. Ramurile de salcie şi dezlegarea la peşte sunt simbolurile Floriilor.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

SadAngel Dani
12.04.2014, 21:17:24

Pelerinajul de Florii înseamna bani, multi bani pentru popi. Odata cu scaderea nivelului de educatie creste turismul ecumenic si cum BOR are monopol asupra confectionarii obiectelor de cult, patriarhul se simte ca un patron de circiuma care gazduieste o nunta.

+3 (3 voturi)
Vlad Tepes
12.04.2014, 22:43:42

Daniel dai si tu un peste de florii sau esti egoist?

+4 (4 voturi)
unU
12.04.2014, 22:10:43

Lasa gargara, Preafericite ! Pe cand un Mare Spital sustinut integral de biserica ? Dar un azil ? Dar un orfelinat ? Ca de vorbe goale suntem satui !

+3 (5 voturi)
Iordache
12.04.2014, 23:57:24

Uite, ai câteva zeci numai în Alba şi Mureş: http://filantropiaortodoxa.ro/filantropia/asezaminte/

-1 (3 voturi)
BULA BULANESCU
12.04.2014, 22:12:08

Incredibila definitia,cred ca postul isi face efectul.Basca efortul de a cara la git talangile alea cocalare,binenteles din aur!

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările