Patru vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu au deraiat în Harghita; circulaţia feroviară, blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Patru vagoane ale unui tren marfă încărcat cu azotat de amoniu au deraiat, joi după-amiază, la intrarea în staţia Ditrău, din judeţul Harghita, în zona macazelor. Circulaţia trenurilor în zonă este blocată.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ, trenul de marfă, care circula dinspre Târgu Mureş, este format din două locomotive şi 24 de vagoane încărcate cu azotat cu amoniu.

”La intrarea în staţia Ditrău, în zona macazelor, patru dintre vagoanele garniturii de marfă au deraiat, dar nu s-au răsturnat. Nu sunt victime şi nici pericol de incendiu sau explozie”, a spus Nuţ.

El a mai spus că este aşteptată o echipă de specialişti de la Regionala CFR Braşov, care va cerceta cauzele care au dus la producerea incidentului. 

CFR informează că traficul feroviar pe secţia Gheorghieni - Topliţa este oprit temporar din cauza deraierii celor patru vagoane.

”Până la reconfigurarea graficului de circulaţie în zona producerii evenimentului, două trenuri de călători staţionează temporar în gările Lazărea şi Topliţa”, precizează CFR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite