Pedeapsă majorată de la cinci la opt ani de închisoare pentru fostul finanţator al FC Argeş Cornel Penescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul finanţator al FC Argeş Cornel Penescu, condamnat în martie anul trecut la cinci ani de detenţie în urma contopirii pedepselor din şapte dosare penale, are de executat opt ani de închisoare, după ce Curtea de Apel Ploieşti a aplicat un spor de pedeapsă de trei ani, decizia fiind definitivă.

Curtea de Apel Ploieşti a decis, joi, să majoreze de la cinci la opt ani de închisoare pedeapsa pentru omul de afaceri Cornel Penescu, aflat în Penitenciarul Mărgineni după ce a fost condamnat definitiv în şapte dosare care s-au judecat la instanţe din mai multe judeţe.

Iniţial, în 31 martie 2015, Tribunalul Prahova a contopit pedepsele primite de Penescu în cele şapte dosare în care a fost judecat şi a stabilit o pedeapsă rezultantă de cinci ani de închisoare, la care a adăugat pedeapsa complementară a interzicerii mai multor drepturi pentru o perioadă de zece ani.

În ianuarie anul acesta, Cornel Penescu a deschis la Tribunalul Dâmboviţa un proces care are ca obiect "alte modificări ale pedepsei", proces intentat în baza noului Cod de procedură penală, iar judecătorii de la această instanţă au decis majorarea pedepsei contopite, de la cinci la nouă ani de închisoare, aplicând celor cinci ani rezultaţi din contopirea pedepselor un spor de patru ani. Prin aceeaşi sentinţă, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor a fost redusă, de la zece la cinci ani.

Nemulţumit de soluţia pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa în aprilie, Penescu a contestat-o, iar joi Curtea de Apel Ploieşti s-a pronunţat în acest dosar, stabilind reducerea pedepsei complementare de la patru la trei ani şi o pedeapsă principală rezultantă de opt ani de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Fost finanţator al FC Argeş Piteşti, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat în ultimii ani în şapte dosare penale de către instanţe din mai multe judeţe, precum Tribunalul Prahova, Tribunalul Olt şi Tribunalul Teleorman, dar şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Între dosarele în care Penescu a fost condamnat se numără ”Mită pentru arbitri”, dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru fraude cu fonduri europene, dar şi dosarul în care fostul primar al municipiului Craiova Antonie Solomon a fost condamnat pentru fapte de corupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite