Pensionarii joacă şah în Parcul „Brâncuşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea frumoasă a scos vârstnicii din casă la o partidă de table, rummy sau şah

Abandonând televizorul şi atmosfera de acasă, mulţi dintre pensionari s-au întâlnit astăzi în Parcul ,,Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, la o partidă de şah, table, rummy sau cărţi. Oamenii spun că este un mod plăcut de a-şi petrece timpul, mai ales că sunt deja prieteni şi parteneri de joc de câţiva ani.
„Vin aici de când am ieşit la pensie, acum 4 ani. Îmi face plăcere să întâlnesc foşti colegi de serviciu, vecini sau prieteni şi să depănăm amintiri în timp ce facem un joc de rummy“, a declarat Panait Telescu, din Târgu-Jiu. Jocurile de şah sau de cărţi sunt cele mai pătimaşe, pentru că se joacă la pariu. ,,Sunt zile când se organizează campionate de şah sau table. Premiile acestora constau în bani, cutii de şah, bere sau cupe. Acestea nu au o valoare mare, dar meritul şi orgoliul intervin în primul rând.”, spune Iovan Pătraşcu, un pensionar în vârstă de 68 de ani.

Discuţii politice


Deseori, în Parc se încing adevărate dezbateri pe teme ca politica sau creşterea punctului de pensie. Pentru că majoritatea celor care se întâlnesc aici sunt pensionari, cele mai fierbinţi discuţii sunt legate de neajunsurile vieţii.
,,Noi nici noaptea nu putem dormi, ne gândim la neajunsuri şi cum să mai facem bani”, spune Traian Şacaliuc, un pensionar în vârstă de 60 de ani. Atunci când discuţiile devin prea pătimaşe există în permanenţă o persoană gata să povestească câte ceva care să abată atenţia celor mai înverşunaţi.
De pildă astăzi, în focul discuţiilor despre pensiile prea mici, Alexandru Pârvu a început să povestească: ,,Gata cu pensiile astea! Hai să vă spun ceva despre jocul de şah! Am învăţat să joc pe la vârsta de 12 ani de la tatăl meu, care era un priceput şahist. Şi eu am devenit un împătimit jucător de şah, mă mai supăr când pierd, dar aşa este în viaţă, uneori pierzi, alteori câştigi. Totul porneşte de la primul joc, care te face să îţi mai doreşti să mai dai un şah, şi încă unul şi cât de multe poţi”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite