Percheziţii acasă la manelistul Dani Mocanu, în cazul videoclipului în care apare alături de un leu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dani Mocanu Foto Adevarul

Poliţiştii argeşeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează, miercuri dimineaţă, trei percheziţii - două în Ştefăneşti, judeţul Argeş, şi una în judeţul Ilfov, la cântăreţul Dani Mocanu, în legătură cu filmarea videoclipului în care manelistul apare alături de un leu.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, se fac cercetări privind infracţiunile de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor şi sunt vizate domiciliile lui Dani Mocanu, ale realizatorului videoclipului, cât şi un studio de filmări din judeţul Ilfov.

Reamintim că Dani Mocanu a lansat recent un videclip în care "protagonist" este un leu vizibil rănit. Videoclipul a scandalizat opinia publică, iar mai multe persoane au făcut sesizări la Poliţie şi la Garda Naţională de Mediu. 

"Dacă nu te-a oprit nimeni până acum, te opresc eu. Am văzut clip-ul "STOP ROMÂNIA" (Dani Mocanu) unde apare un leu cu răni multiple. Toleranţa mea e considerabilă, dar ea se opreşte la cruzimea împotriva animalelor”, a anunţat politicianul Tudor Tim Ionescu.

Videoclipul cu leul rănit, "Stop România", are peste patru milioane de vizualizări şi se află pe primul loc în Trending pe YouTube. 

Dani Mocanu are un dosar penal pentru proxenetism şi trafic de persoane. 

image

"Acest animal este clar în chinuri groaznice, iar acest lucru este mediatizat! Nu mă înspăimântă doar faptul că acest tip îl tratează ca pe un obiect, ci şi ideea că stă închis într-o cuşcă, probabil, unde este bătut şi schingiuit, zi de zi. Sunt convinsă că există asociaţii sau oameni binevoitori care îl pot îngriji, atunci de ce el este încă pe mâinile acestor oameni? Promit, că acest caz va fi mediatizat şi în afară, cel puţin în Italia şi Germania, şi că dacă autorităţile nu se sesizează, o vom face noi, OAMENII!", scrie o altă persoană pe pagina de Facebook 113 Poliţia Animalelor. 

image

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, a declarat, în urma unei solicitări făcute de Corina Băcanu, că va face o plângere penală împotriva manelistului. 

"Sunt şi eu emoţionat de tratamentul abominabil aplicat animalului. Este un suflet de care nu trebuie să-şi bată nimeni joc, animalul are şi el drepturi. Prin urmare, voi face o plângere penală în baza legii şi a Codului Penal privind relele tratamente aplicate animalelor. Voi lua legătura cu ministrul de Interne, această faptă nu va rămâne nepedepsită". 

Reacţia lui Dani Mocanu

Dani Mocanu a răspuns, într-un video postat pe YouTube, că animalul este tratat "ca un bebeluş", că are "tot ce şi-ar putea dori vreodată un animal", ba chiar mărturiseşte că pentru a apărea în videoclipul său, leul a avut parte şi de "machiaj profesional", pentru a arăta cât mai "fioros". 

Manelistul s-a declarat dezamăgit de revolta oamenilor, pentru că el n-ar fi făcut decât să le ofere "ceva ce n-au mai văzut vreodată". El mărturiseşte şi că nu se teme de poliţie, pentru că "nu s-a întâmplat nimic ilegal". 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite