Percheziţii acasă la omul de legătură dintre Hrebenciuc şi „cârtiţa“ din DNA. Generalul Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP, îl avertiza pe liderul PSD de anchete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au descins luni seară acasă la generalul Dumitru Iliescu, cel care îl informa pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele anchetate de magistraţi. Fostul şef al SPP este urmărit penal în acest dosar, alături de Hrebenciuc şi de Dan Şova, purtătorul de cuvânt al PSD.

Procurorii au interceptat conversaţii între vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, şi Mitică Iliescu, omul care avea un om în interiorul DNA şi care îl ţinea la curent cu anchetele procurorilor.

Viorel Hrebenciuc: Da, da. Eu o sa pot să vă ajut, adică sper să vă ajut, că am o mulţime întreagă de... Am lucrat extraordinar de atent în toată perioada asta, vă daţi seama, aproape mai mult am stat.

Dumitru Iliescu: Dumneavoastră aţi descoperit atunci! Atunci a fost prins, aţi văzut, dar între timp am văzut şi am vrut să vă previn, dar dumneavoastră m-aţi întrebat dacă e ceva şi v-am spus: Domnule, nu e bine!

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Vă aduceţi aminte?

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavoastră sunteţi pe mandat.

Viorel Hrebenciuc: Mh! Da.

Dumitru Iliescu: Pur şi simplu asta e tot ce am aflat.

Viorel Hrebenciuc: Da, da, da. Dar acum pentru care dosar?

Dumitru Iliescu: Nu ştiu, nu m-am băgat mai mult şi vă spun şi de ce. El a spus de ce: Domnule, dacă pun întrebări, şefa mea ştie, că a văzut la mine în bibliotecă, în sufragerie, şi ştie.

Viorel Hrebenciuc: Corect, corect! Da, da, da.

Dumitru Iliescu: Şi zice: Dacă mă apuc acum să întreb...

Viorel Hrebenciuc: El unde acum, că am şi uitat?

Dumitru Iliescu: El este acum la sectorul de poliţie judiciară şi lucrează pe partea judiciară şi pe partea DNA.

Viorel Hrebenciuc: Mh!

Dumitru Iliescu: Mi-a spus: Domnule, lucrez la...

Viorel Hrebenciuc: În sfârşit, nu contează!

Dumitru Iliescu: Şi a venit cu infomaţia asta, ştia şi de Ponta, şi de toţi. Ştia cine are dosare, ştia de cei special urmăriţi ş.a.m.d.

Viorel Hrebenciuc: Da

Dumitru Iliescu: Ştia de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan pentru anul ăsta şi mandatele pe care să le ia.

Viorel Hrebenciuc: Da, da. Mandatele pe cât timp se dau?

Dumitru Iliescu: Mandatul se dă în general pentru şase luni de zile.

Viorel Hrebenciuc: Şase luni? Deci sunt încă pe mandat.

Dumitru Iliescu: Dacă este un mandat pe siguranţă naţională, înseamnă că mai sunt câteva săptămâni, dar se poate prelungi, naşule.

Viorel Hrebenciuc: Păi la mine se prelungeşte în mod sigur.

Dumitru Iliescu: Pot să-l dea şi pe o lună, depinde cât au nevoie. Pot să-l dea şi pe trei luni, şi pe şase luni, şi pe un an, dar de regulă se dă pe şase luni de zile. 

Viorel Hrebenciuc: Da, da.

Dumitru Iliescu: Şi el mi-a spus: Nu ştiu de ce, dar pe dosarul lui, pe partea superioară a dosarului era un tabel cu persoane, s-a primit ordin de la judecător, la propunerea nu a SRI-ului, ci a DNA-ului, pentru mandate de interceptare. Au mai venit şi alte persoane pe mandat, dar lui i-a sărit în ochi numele dumneavoastră pe mandat. L-am rugat să se documenteze, i-am zis: Documentează-te, vezi şi tu dacă poţi să afli mai multe.

Viorel Hrebenciuc: Nu, nu.

Dumitru Iliescu: Dar e riscant. E riscant! A luat dosarul, dar nu se poate, nu ştia ce să facă.

Viorel Hrebenciuc: Corect! Nu, nu, să nu facă niciun pas din ăsta care să-l mişte acum, Doamne fereşte, că-l am pe conştiinţă pe urmă.

(...)

Dumitru Iliescu: Acum să vedem despre ce este vorba. Pot să mă interesez şi la SRI, pot să mă documentez şi la DNA.

Cine este Mitică Iliescu, protejatul lui Ion Iliescu

Fost ofiţer MApN, Dumitru Iliescu a fost secretar al UTC înainte de Revoluţie. Presa a relatat despre el că ar fid at ordinal de reprimare sângeroasă a revoluţionarilor în decembrie ’89, trecând cu blindatele peste manifestanţi în faţa Hotelului Intercontinental.

Cât timp a condus SPP, Dumitru Iliescu a fost avansat în funcţia de general de brigadă cu o stea, iar ulterior cu două stele. A trecut în rezervă în 1997 cu gradul de general de divizie.
 
După revenirea la putere a lui Ion Iliescu, Dumitru Iliescu a fost numit consilier de stat la Guvern. Tot Ion Iliescu l-a înaintat în grad până la general corp de armată cu 4 stele, fiind trecut în rezervă odată cu sfârşitul mandatului de preşedinte al României al lui Ion Iliescu.
 
Partener de afaceri cu fostul senator Cătălin Voicu, cel care a vrut să subordoneze Justiţia

Numele lui Dumitru Iliescu este legat şi de fostul senator Cătălin Voicu, şi el fost general SPP, condamnat între timp la 7 ani de închisoare pentru corupţie în justiţie. Cei doi au înfiinţat firma Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite